17:28 12.12.2018

Реакцією ЄС на дії РФ в Азовському морі буде продовження санкцій на 6 місяців - джерело

1 хв читати
Реакцією ЄС на дії РФ в Азовському морі буде продовження санкцій на 6 місяців - джерело

На кризу в районі Азовського моря Європейська рада, яка збирається 13-14 грудня в Брюсселі, відреагує черговим продовженням економічних санкцій, заявив журналістам у середу в Брюсселі високопоставлений європейський чиновник на умовах анонімності.

"Щодо Азовського моря, ключовим сигналом саміту для Росії буде рішення про продовження санкцій на додаткові шість місяців", - сказав він у відповідь на запитання, яким буде послання, яке лідери ЄС мають намір направити Москві у зв'язку з загостренням у басейні Азовського моря.

"Я думаю, це потужний сигнал. Щодо Азовського моря, я вважаю, ми (Європейська рада - ІФ) прийдемо до письмових висновків. Але письмові висновки, над якими ми ще працюємо, відображають дискусію між міністрами закордонних справ на засіданні Ради в закордонних справах минулого понеділка", - додав співрозмовник ЗМІ.

Російські силовики 25 листопада ц. р. із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. При цьому троє українських моряків дістали поранення.

24 українських моряків заарештували. ФСБ РФ висунула їм обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА