20:20 12.12.2018

У Франції ліві партії закликали відкласти голосування стосовно довіри уряду

2 хв читати
У Франції ліві партії закликали відкласти голосування стосовно довіри уряду

Представники французьких партій лівого спрямування, які раніше ініціювали розгляд питання про вотум недовіри уряду країни, закликали відкласти намічене на четвер голосування в парламенті, повідомляють місцеві ЗМІ.

З таким проханням представники трьох партій - Соціалістичної партії, "Нескореної Франції" і Французької комуністичної партії - звернулися до спікера Національних зборів Ришара Феррана. Вони мотивували прохання відкласти голосування подіями, що відбулися напередодні в Страсбурзі.

У спільному зверненні партії заявили, що "не можуть собі уявити" обговорення з питання про вотум недовіри в даних обставинах. "Замість цього, необхідно продемонструвати єдність нації перед обличчям варварських атак", - заявив глава французьких соціалістів Олів'є Фор.

Раніше в середу повідомлялося, що парламент Франції у четвер проведе голосування про вотум недовіри уряду прем'єра Едуара Філіпа. Воно було призначено на 16:30 за місцевим часом.

Однак ЗМІ відзначають, що голосування навряд чи завершилося б не на користь уряду, адже партія президента Еммануеля Макрона "Вперед, Республіка!" має 309 депутатів у 577-місцевій нижній палаті парламенту, і до того ж, в їх союзниках числяться центристи, а це ще не менше 74 голосів. Водночас ліві партії мають лише 62 мандати.

Стрілянина в Страсбурзі відбулася у вівторок увечері. Особу стрільця встановлено. За словами глави МВС Крістофа Кастанера, йдеться про людину, яку у Франції і ФРН було раніше визнано винною в не пов'язаних з тероризмом злочинах. ЗМІ називають затриманого Шерифом Шекатом. За одними даними, жертвами стали двоє людей, за іншими - троє. Ще близько десяти отримали поранення.

Держсекретар міністерства внутрішніх справ Франції Лоран Нуньєс повідомляв, що під час операції із затримання злочинця було затримано п'ятьох осіб, сам стрілець міг покинути територію Франції і податися в Німеччину. Поліція і жандарми продовжують пошуки злочинця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА