21:35 12.12.2018

Тереза Мей не братиме участі у виборах 2022 року

2 хв читати
Тереза Мей не братиме участі у виборах 2022 року

Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей у середу заявила, що не має наміру очолювати консерваторів на парламентських виборах 2022 року, передає The Guardian.

За даними ЗМІ, під час бесіди з парламентаріями-однопартійцями з комітету 1922 вона повідомила, що "хотіла б очолити партію на наступних виборах, однак розуміє, що серед її колег такого бажання немає".

"Вона сказала, що усвідомила, що багато людей не хочуть, щоб вона очолила партію на наступних виборах", - сказав заступник голови Консервативної партії Джеймс Клевелі.

Раніше глава комітету 1922 Грем Брейді оголосив про те, що депутати Консервативної партії Великої Британії ввечері в середу проведуть голосування про довіру Мей. Це сталося після того, як число листів про недовіру Мей, поданих консерваторами, досягло необхідних 48.

Після цього Мей виступила зі зверненням, під час якого вона заявила, що має намір вистояти в голосуванні і попередила про негативні наслідки зміни лідера партії для Великої Британії в період Brexit.

Голосування має пройти між 18:00 і 20:00 за місцевим часом, голоси обіцяють порахувати негайно.

Британському прем'єрові знадобиться 158 голосів, тобто проста більшість плюс один голос, щоб зберегти лідерство в партії. У разі перемоги Мей отримає імунітет на один рік, і їй не можна буде висловлювати недовіру. Якщо Мей не набере необхідної кількості голосів, то глава комітету 1922, проконсультувавшись з прем'єром, призначить дату першого раунду виборів нового лідера партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА