21:48 12.12.2018

Європарламент прийняв доповідь про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, в якій визнається перспектива членства країни в Євросоюзі

2 хв читати
Європарламент прийняв доповідь про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, в якій визнається перспектива членства країни в Євросоюзі

Європейський парламент схвалив доповідь про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, в якій визнається значний прогрес країни в реалізації євроінтеграційних реформ і перспектива членства в Євросоюзі, повідомив президент України Петро Порошенко і подякував євродепутатам.

"Вітаю прийняття Європарламентом доповіді про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Вдячний євродепутатам за визнання значного прогресу України на шляху євроінтеграційних реформ з часу Революції гідності, яких здійснено більше, ніж за всі попередні роки незалежності", - написав П.Порошенко в середу ввечері після прильоту до Брюсселя.

Президент України також акцентував увагу на дуже важливому сигналі "про визнання перспективи членства України в ЄС згідно зі ст. 49 Договору про ЄС".

Також важливим П.Порошенко назвав і підтвердження непохитної позиції Європарламенту щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України з рішучим і категоричним засудженням триваючої російської агресії проти Української держави, зокрема недавнього акту агресії РФ в Керченській протоці.

"Вважаю таку позицію Європарламенту свідченням твердої підтримки України в триваючій боротьбі нашого народу за свій європейський вибір і результатом безпрецедентного рівня відносин між Україною та ЄС", - резюмував глава держави.

Протягом 12-13 грудня П.Порошенко здійснює робочий візит до Брюсселя в рамках засідання Європейської Ради, де проведе низку зустрічей з керівництвом ЄС і НАТО. Заплановані зустрічі П.Порошенка з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і керівництвом Європейської комісії, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та іншими європейськими лідерами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА