10:53 13.12.2018

Екс-адвоката Трампа Майкла Коена засудили до трьох років ув'язнення

2 хв читати
Екс-адвоката Трампа Майкла Коена засудили до трьох років ув'язнення

 Колишнього адвоката президента США Майкла Коена засудили до трьох років позбавлення волі за фінансові злочини, повідомило в середу агентство Associated Press.

Зазначається, що М.Коена засудили до трьох років в'язниці за серію злочинів, які він скоїв під час роботи на Дональда Трампа, зокрема за фінансові порушення під час президентської кампанії та виплату відступних двом жінкам, які стверджували, що вони малий інтимні зв'язки з нинішнім президентом США.

"Десь на своєму шляху пан Коен ніби втратив свій моральний орієнтир. Як адвокату пану Коену має бути видніше", - заявив окружний суддя Вільям Поул.

Сам М.Коен раніше заявив, що приймає на себе всю відповідальність за злочини, зокрема за фінансові порушення і неправдиві свідчення Конгресу США.

"Нещодавно президент у Twitter назвав мене слабким, і це правда, але з іншої причини, не з тієї, яку він мав на увазі. Це було тому, що я раз у раз відчував своє зобов'язання покривати його брудні справи", - цитує М.Коена газета Hill.

М.Коен, який почав працювати на Д.Трампа на початку 2000-х років, заявив, що весь цей час він перебував під гнітом моральної несвободи.

"У це складно повірити, але сьогодні один із найважливіших днів мого життя. Іронія полягає в тому, що сьогодні я повертаю собі свою особисту свободу. Я перебував в особистій та моральній неволі з того фатального дня, коли я прийняв пропозицію про роботу на відомого магната нерухомості, чиєю діловою хваткою я так сильно захоплювався", - наводить його слова агентство Bloomberg.

Він також висловив жаль у зв'язку з тим, скільки ганьби зазнала його сім'я через цю ситуацію.

Раніше М.Коен визнав провину в наданні неправдивих свідчень конгресу в "російській справі".

Як повідомлялося, федеральні прокурори обвинуватили колишнього адвоката Д.Трампа М.Коена в організації виплати відступних у розмірі $280 тис. двом жінкам, зокрема порноактрисі Стормі Деніелс, які стверджували, що мали любовні зв'язки з Д.Трампом, в обмін на їхнє мовчання перед виборами. При цьому прокурори заявили, що ці виплати проводилися в координації з Д.Трампом і за його вказівкою.

У березні С.Деніелс розповіла, що отримувала погрози за спробу оприлюднити інформацію про інтимний зв'язок із Д.Трамп у 2006 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА