14:02 13.12.2018

Порошенко: НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі

2 хв читати
Порошенко: НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі

Президент України Петро Порошенко заявляє про досягнення домовленості з НАТО про організацію Північноатлантичним альянсом повітряного і морського моніторингу ситуації в Азово-Чорноморському регіоні.

"Ми домовилися, що НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі, і гарантуватиме безпеку в регіоні. Це те, що нам зараз потрібно", - сказав П.Порошенко на спільній з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції в четвер у Брюсселі за підсумками переговорів.

Він зазначив, що така моніторингова місія НАТО допоможе краще оцінити ситуацію в цьому регіоні.

Водночас Є.Столтенберг, який виступав перед П.Порошенко, про наявність такої домовленості не згадав, проте повідомив, що НАТО продовжить надавати допомогу і підтримку Україні.

Натомість в офіційному акаунті П.Порошенка в "Твіттері" після прес-конференції був розміщений допис англійською мовою такого змісту: "Посилення постійної присутності НАТО в Чорному морі необхідне для запобігання подальшій ескалації напруженості та гарантування безпеки в регіоні. Ми вітали б запуск (англ. "We would welcome launching" - ІФ) місій НАТО із повітряного і морського моніторингу".

Водночас інший опублікований твіт президента українською мовою на цю ж тему є таким: "Вважаю, що НАТО має посилити постійна присутність в Чорному морі, щоб запобігти подальшому загостренню і гарантувати безпеку в регіоні. Ми підтримуємо запуск моніторингу повітряного і морського простору місією НАТО".

Ще в одному твіті П.Порошенко відзначає важливість того, що Україна планує участь у Регіональній програмі безпеки повітряного простору (RASP).

"Ми вітаємо заплановану нами більш активну взаємодію з НАТО в рамках спільних військових навчань і програм підготовки української армії", - йдеться у записі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА