07:57 14.12.2018

ЄС має намір дотримуватися затвердженої угоди щодо Brexit

2 хв читати
ЄС має намір дотримуватися затвердженої угоди щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей поінформувала на саміті ЄС керівників країн Євросоюзу про труднощі з ратифікацією угоди щодо Brexit у Лондоні і попросила "додаткових гарантій", щоб розблокувати цей процес у Палаті громад, повідомив голова Європейської ради Дональд Туск.

"По-перше, Європейський союз нагадує про свої висновки від 25 листопада 2018 року, в яких він затвердив угоду про Brexit і схвалив політичну декларацію. Союз дотримується цієї угоди і має намір приступити до її ратифікації. Він не буде проводити повторні переговори", - заявив Д.Туск на прес-конференції після першого дня засідань Європейської ради в Брюсселі.

На цій зустрічі виступила Т.Мей, після чого відбулося обговорення питання в складі 27 держав-членів, в результаті якого були прийняті окремі висновки саміту з Brexit.

Глава Євроради перерахував положення цих висновків.

Другим пунктом він назвав готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном після Brexit і почати переговори з цього питання одразу після виходу Великої Британії з ЄС.

По-третє, Д.Туск зазначив, що пропозиція про backstop - "страхувальне вирішення" стосовно статусу кордону між Ірландією і Північною Ірландією покликане служити гарантією проти фізичного кордону на острові Ірландія і забезпечити цілісність внутрішнього ринку. При цьому ЄС рішуче налаштований на проведення подальших переговорів з метою знайти інші рішення до 31 грудня 2020 року, і тоді backstop не буде активований.

По-четверте, якщо рішення backstop все ж доведеться активувати, воно буде застосовуватися тимчасово, поки його не замінить майбутня угода, що дозволяє уникнути фізичного кордону.

По-п'яте, повідомив Д.Туск, "Європейський союз закликає інтенсифікувати роботу з підготовки на всіх рівнях до наслідків виходу Сполученого Королівства з урахуванням усіх можливих результатів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА