12:35 14.12.2018

Лукашенко заявляє, що Порошенко відкинув його пропозиції щодо Донбасу

2 хв читати

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його пропозиції щодо контролю на російсько-українському кордоні та проведення виборів на Донбасі не здобули підтримки, зокрема у президента України Петра Порошенка.

"Я вже готовий був як прикордонник стати на тій межі, враховуючи, що до мене нормально російські люди ставляться і українці, й вибори там провести за Мінськими угодами... Що ви думаєте? Ті, кому треба припинити цю війну, перш за все Порошенку й українцям, самі почали це відкидати. Мотивацію знайшли: Лукашенко проросійський", - сказав глава Білоруської держави на прес-конференції для російських ЗМІ в Мінську в п'ятницю.

О.Лукашенко також заявив про побоювання щодо розміщення сил НАТО в Україні.

"Чим далі - тим гірше (розвивається ситуація в зоні збройного конфлікту на сході України - ІФ). Скажу свою позицію: всі бояться, що там буде НАТО", - сказав президент Білорусі.

"Я нещодавно Володимиру Володимировичу (Путіну) сказав, що ми з тобою скоро Бога проситимемо, щоб там було НАТО, а не відморожені нацмени з рушницею. Ось до чого ми можемо довести (ситуацію - ІФ)", - додав президент.

При цьому О.Лукашенко зазначив, що в таких "нацменів" може з'явитися ракетне озброєння. "У цей момент США виходять із договору про обмеження ракет малої та середньої дальності. А тепер уявіть, що в мене під Гомелем стоятимуть ракети з ядерними боєголовками, а у вас під Ростовом. Ми що, цього хотіли? Тому доки не пізно, треба голову в руки взяти і щось зробити, щоб це припинити", - сказав О.Лукашенко.

Президент Білорусі вкотре заявив, що без участі США конфлікт в Україні не буде вирішено. "Але ми втрьох (Білорусь, Росія, Україна - ІФ) можемо вирішити. Треба сісти й подумати, відмовитися від нападок, десь щось за дужки вивести, десь щось пробачити. Давайте робити кроки в цьому напрямі", - зазначив він.

О.Лукашенко закликав сторони до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, зазначивши, що добре знає, що відбувається в Україні. "Я знаю, що там відбувається, краще за тих, хто сидить тут, і навіть за керівництво Росії (...) Я знаю українців, вони не вороги, вони не такі погані, як ви іноді говорите на каналах. Давно час припинити це, вже ніхто не дивиться", - сказав президент Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА