12:55 14.12.2018

Про результати слідства у "справі українських моряків" говорити поки що рано - Пєсков

2 хв читати
Про результати слідства у "справі українських моряків" говорити поки що рано - Пєсков

 Про результати слідства у Росії за обвинуваченням українських моряків у незаконному перетині кордону говорити поки що рано, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ведеться слідство, за результатами слідства документи передаються або не передаються до суду", - сказав він журналістам у Москві в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання, чи відпустять українців у разі, якщо матеріали слідства не буде передано до суду, Д.Пєсков сказав: "Це як вирішить слідство. Це все в руках слідства абсолютно. Є факт порушення державного кордону, є затримані порушники державного кордону і, скажімо так, долучені до справи ось ці ось катери".

Зустріч лідерів США та Росії мала відбутися на полях саміту G20 в Аргентині, який проходив із 30 листопада до 1 грудня, однак в останній момент Д.Трамп її скасував. Тоді у Вашингтоні заявили, що щойно цей інцидент у Керченській протоці буде врегульовано, зустріч зможе відбутися.

13 грудня Джон Болтон заявив, що зустріч лідерів Росії та США не буде можлива доти, доки Росія не звільнить затримані у Керченській протоці українські кораблі та їхній екіпажі.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали до Керчі.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу й висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

За рішенням судів Сімферополя і Керчі всіх 24 моряків було арештовано до 25 січня 2019 року. У ніч на 30 листопада 21 військового перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", ще трьох, поранених - до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

У Києві заявили, що затримані моряки є військовополоненими та зажадали негайно їх звільнити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА