11:39 16.12.2018

Україна та ЄС визначать пріоритети подальшої співпраці на п'ятому засіданні Ради асоціації – Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Україна та ЄС визначать пріоритети подальшої співпраці на п'ятому засіданні Ради асоціації – Климпуш-Цинцадзе

На Раді асоціації Україна – Європейський Союз у понеділок, 17 грудня, буде визначено пріоритети подальшого співробітництва між Києвом і Брюсселем, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Україна і Європейський Союз визначать пріоритети подальшого співробітництва під час п'ятого засідання Ради асоціації Україна – ЄС, яке відбудеться 17 грудня в Брюсселі", – цитує сайт Урядового порталу в суботу заяву, зроблену І.Климпуш-Цинцадзе під час проведення Association4U "A4U COMMUNITY BUILDING EVENT".

За її словами, також під час заходу партнери підіб'ють підсумки співпраці за весь період дії Угоди про асоціацію з початку її тимчасового застосування.

"Така оцінка дасть змогу нам визначити пріоритети і почати рух у напрямку секторальної інтеграції України з ЄС. Можемо пишатися тим, що вже цього року, системно працюючи і системно бачачи нашу співпрацю з ЄС, ми для себе визначили ті цілі, до яких хочемо, нарешті, перейти в порядку денному реальної інтеграції", – заявила віце-прем'єр-міністр.

Вона зазначила, що йдеться насамперед про секторальну інтеграцію України в цифровий та окремі енергетичні ринки ЄС. Крім того, Україна і ЄС повинні ввести новий Порядок денний у сфері юстиції, свободи та безпеки і спростити митні формальності в торгівлі.

"У нас з вами є прекрасна можливість 2019 року максимально "загвинтити" всередину системи незворотність всіх напрацювань, до яких ми з вами з вами доклалися і на які ми витратили стільки сил і часу", – зазначила І.Климпуш-Цинцадзе.

Крім того, під час нинішньої Ради асоціації партнери мають укласти низку важливих фінансових угод. Зокрема, вони стосуватимуться підтримки України з боку ЄС у сфері управління державними фінансами (EU4PFM), енергоефективності (EE4U-II) та технічного співробітництва (TechnicalCooperationFacility 2018). Також планується підписання угод із кращих навичок для сучасної України (EU4Skills: BetterSkillsforModernUkraine) та сприяння міжлюдським контактам (PeopletoPeopleContactsProgramme: HouseofEurope).

"Усі ці важливі кроки складаються з окремої відповідальної ділянки роботи кожного з вас і підтримки партнерів та друзів з ЄС", – зазначила віце-прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА