19:14 16.12.2018

Порошенко не має наміру вказувати, хто повинен сидіти, а кого треба відпустити, щоб не посилювати позиції таких осіб в ЄСПЛ

2 хв читати
Порошенко не має наміру вказувати, хто повинен сидіти, а кого треба відпустити, щоб не посилювати позиції таких осіб в ЄСПЛ

Президент України Петра Порошенко заявив, що провів роз'яснювальну роботу з главою парламентської фракції "Опозиційний блок" Вадимом Новинським щодо можливих провокацій на релігійному грунті, але підкреслив, що не може вказувати правоохоронним органам, кого слід притягувати до відповідальності.

"Щодо Новинського. Якщо я зараз буду давати вказівку затримувати когось - Новинського або не Новинського - це стосується багатьох, це посилить позиції цих осіб при зверненні в майбутньому до Європейського суду з прав людини. У нас є практика, коли влада втручається, і відбувається посилення правової позиції (фігуранта - ІФ)", - сказав П.Порошенко на прес-конференції в неділю в Києві, відповідаючи на питання про те, чому прокуратура не цікавиться справою В.Новинського, який не приховує своєї зацікавленості церковною тематикою.

Він додав, що не має наміру вказувати, "хто повинен сидіти, а кого треба відпускати".

При цьому П.Порошенко підтвердив, що зустрічався з В.Новинським.

"Спілкувався, тому що знав, що він планує привести тітушек, і особисто попередив - тому що це справа державного значення - що тоді ми будемо реагувати, якщо хоч один оплачений автобус тітушек з'явиться", - розповів глава держави.

Відповідаючи на питання щодо поновленого судом на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насирова, П.Порошенко також зазначив, що його думка про те, як має вирішуватися доля Р.Насирова, буде розцінюватися як політичний тиск і стане підставою для звернення до ЄСПЛ.

"Наскільки мені відомо, суддя, яка ухвалювала це рішення, не є представником реформованого суду. Вона не пройшла тестування і відповідного оцінювання. Хоча я можу помилятися", - сказав він.

"У мене тверда надія, що стосовно Р.Насирова якась інстанція ... вивчить усі обставини уважно і прийме відповідне рішення", - додав президент України.

П.Порошенко також підкреслив, що уряд не відновив Р.Насирова на посаді, тому що рішення суду не набрало законної сили, і оскаржив в апеляційній інстанції. "І, наскільки я поінформований, відновлювати (уряд - ІФ) Насирова не буде. Я б цю позицію уряду взяв до уваги", - повідомив глава держави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА