20:22 16.12.2018

Абсолютна більшість країн-членів ЄС підтвердила готовність ввести проти РФ санкції за агресію в Азово-Чорноморському басейні

2 хв читати
Абсолютна більшість країн-членів ЄС підтвердила готовність ввести проти РФ санкції за агресію в Азово-Чорноморському басейні

Україна формує пакет санкцій, пов'язаних з актом агресії Російської Федерації в Азово-Чорноморському басейні (т.зв. "азовський" пакет санкцій) і його підтримують країни-партнери, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Україна активно веде роботу щодо формулювання пакета санкцій, пов'язаних з актом агресії в Азово-Чорноморському басейні", - сказав П.Порошенко, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" на прес-конференції в неділю в Києві.

Президент також повідомив, що за його дорученням "зараз ведеться і робота з координації санкцій, і робота щодо підготовки судового позову ... в міжнародний суд за фактом агресії".

За словами П.Порошенка, під час його візиту в Брюссель минулого тижня "абсолютна більшість країн (ЄС - ІФ) підтвердила свою готовність до застосування санкцій", і "створений відповідний інструментарій, який визначає, які саме санкції" обговорюються.

"Вони, напевно, включатимуть і фізичних осіб, прізвища яких ми передали нашим партнерам, починаючи від військовослужбовців РФ і Державної прикордонної служби ФСБ Росії, починаючи від тих, хто давав накази відкривати вогонь і завершуючи прокурорами, слідчими, які причетні до порушень прав щодо українських військовополонених", - сказав глава Української держави.

Він також нагадав про резолюцію Конгресу США, де є пряма вимога до адміністрації США негайно розглянути введення санкцій у зв'язку з актом агресії в нейтральних водах Чорного моря.

Глава української держави підкреслив, що перші санкції, пов'язані з агресією РФ у нейтральних водах Чорного моря, на національному рівні вже ввела Литва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА