10:02 17.12.2018

Експерти підготували для Сенату новий звіт про російське втручання у вибори на користь Трампа

2 хв читати
Експерти підготували для Сенату новий звіт про російське втручання у вибори на користь Трампа

Росія під час так званого втручання в президентські вибори в США у 2016 році діяла на користь кандидата в президенти Дональда Трампа, вважають експерти Проекту обчислювальної пропаганди Оксфордського університету та фірми мережевого аналізу Graphika.

Вони для Комітету з розвідки Сенату США підготували "найбільш розгорнутий аналіз компанії з дезінформації, розгорнутої Росією", ґрунтуючись на мільйонах повідомлень, відеоматеріалів, фотознімків "усіх найважливіших соціальних і медіаплатформ", зокрема Facebook, Twitter і Google, пише газета Washington Post, яка має чернетку документа.

"Зрозуміло те, що всі повідомлення були спрямовані на те, щоб принести користь Республіканській партії і зокрема Дональду Трампу", - йдеться в доповіді.

Експерти стверджують, що зусилля Росії з маніпулювання американцями різко зросли у 2014 році й наростали з кожним наступним роком. Експерти розглянули діяльність петербурзького "Агентства інтернет-досліджень", яке фігурує в розслідуванні спецпрокурора США в "російській справі" Роберта Мюллера.

Дані, надані Facebook, Twitter і Google, охоплюють період аж до середини 2017 року, в дослідженні немає інформації про нещодавні політичні події, наприклад про проміжні вибори в листопаді 2018 року, зазначає газета.

У дослідженні зазначається, що особливу увагу агентство приділяло активізації обговорень серед консерваторів таких питань, як право на носіння зброї, а також імміграції. Крім того, за даними газети, діяльність агентства поширювалася на афроамериканських виборців із лівими поглядами, серед яких поширювали недостовірну інформацію про вибори.

У доповіді, повідомляє газета, також висвітлюється роль, яку відіграли в кампанії з дезінформації відеохостинг YouTube, соцмережі Instagram і Tumblr, медіаплатформа Google+ і фотохостинг Pinterest.

Автори доповіді вказали на "запізнілу та нескоординовану відповідь" соцмереж на поширення дезінформації та закликали їх у майбутньому діяти активніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА