19:05 17.12.2018

МЗС України заявило про чергову інформаційну провокацію РФ

2 хв читати
МЗС України заявило про чергову інформаційну провокацію РФ

Міністерство закордонних справ України вказує на розміщення російською стороною великих угруповань своїх військ на кордонах з Україною та передислокацію озброєння на окупований півострів Крим у відповідь на заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про нібито підготовку українською стороною збройних провокацій.

"С.Лавров лякає Україну та міжнародне співтовариство "провокаціями", шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу та розгортання на кордонах України свого наступального потенціалу", - йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства щодо висловлювань глави МЗС РФ, оприлюдненому в понеділок.

У МЗС України заявляють, що цю заяву глави російського зовнішньополітичного відомства "сьогодні буде спростовано схваленням Резолюції ГА ООН "Проблема мілітаризації АР Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів".

"В Україні вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля, обвинувачуючи Україну в "підготовці провокацій, але це - чергова інформаційна операція", - йдеться в коментарі.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що насправді це РФ розгорнула на кордонах з Україною "понад 80 тис. військ у повній бойовій готовності, розмістила ракетні комплекси "Іскандер", передислокувала на територію Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 та Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону та майже всій території України. Лише за останні два місяці кількість російських танків на нашому кордоні збільшилась на 300 одиниць. Також у відомстві нагадують, що 25 листопада 2018 року РФ вчинила відкриті акти збройної агресії близько Керченської протоки та в Чорному морі.

"Суверенітет України над Кримом і Донбасом буде повернуто, але не військовим, а політико-дипломатичним і міжнародно-правовим шляхом", - резюмували в МЗС України.

Як повідомлялося, глава МЗС РФ С.Лавров в інтерв'ю "Комсомольской правде" сказав: "Порошенко заявив, що воєнний стан він не продовжуватиме, якщо тільки не буде провокації на лінії зіткнення на Донбасі чи на адміністративному кордоні з Кримом. У нас є інформація... про те, що на лінії зіткнення українські військові сконцентрували близько 19 тис. військових, велику кількість техніки, їм у цьому допомагають великобританський і американські інструктори".

Він додав: "Додаткова інформація, яка у нас з'явилася і якій ми схильні вірити, що на останню декаду грудня П.Порошенко планує провокацію на кордоні з Російською Федерацією, на кордоні з Кримом. Він отримає відповідь - мало не покажеться, наша країна - це наші кордони".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА