18:02 18.12.2018

Кабмін вніс на розгляд РНБО чергові пропозиції щодо застосування санкцій до фіз- та юросіб РФ

2 хв читати
Кабмін вніс на розгляд РНБО чергові пропозиції щодо застосування санкцій до фіз- та юросіб РФ

Кабінет Міністрів України схвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) чергові пропозиції щодо застосування санкцій до фізичних і юридичних осіб Росії.

Як повідомляє у вівторок прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ), 18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України за поданням МінТОТ ухвалив рішення про внесення пропозицій до РНБО щодо застосування низки санкцій до юридичних та фізичних осіб.

Згідно з розпорядженням уряду, обмежувальні заходи (санкції) застосовуються до низки фізичних та юридичних осіб, які створюють реальні або потенційні загрози національним інтересам України, порушують інтереси суспільства та держави, призводять до завдання майнових втрат, створюють перешкоди для повноцінного здійснення громадянами України належних їм прав і свобод.

Зокрема, пропонується застосувати санкції до 23 фізичних осіб, які були залучені до проведення незаконних археологічних пошукових робіт на об'єктах культурної спадщини чи взяли участь у заходах, спрямованих на легітимізацію незаконної окупації АР Крим та м. Севастополя.

Санкції також пропонується застосувати до деяких російських підприємств та підприємств з країн Європи, які забезпечують діяльність ТОВ "Титанові інвестиції" в Армянську на території Криму; до 14 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу РФ на тимчасово окупованих територіях; до деяких юридичних осіб, залучених до організації перевезень через порти "Темрюк", "Кавказ" і Керченську поромну переправу.

Крім того, пропонується застосувати санкційні заходи до деяких фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юросіб, залучених до незаконного будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Зазначено, що запровадження санкцій до всіх причетних юридичних і фізичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дасть змогу обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС та США, що в подальшому сприятиме поверненню окупованих територій в правове поле України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА