12:16 19.12.2018

Волкер готовий зустрітися із Сурковим, якщо РФ покаже готовність звільнити українських моряків

2 хв читати
Волкер готовий зустрітися із Сурковим, якщо РФ покаже готовність звільнити українських моряків

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів на зустрічі з народними депутатами України, що скасував зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим, оскільки від Москви не було сигналів про готовність звільнити українських моряків, захоплених у полон у Керченській протоці, повідомила нардеп, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Волкер розповів, що скасував свою зустріч із Сурковим, і сподівається, що в новому році буде прогресивніший підхід із боку Росії, а не відсутність будь-яких кроків із боку Кремля щодо миротворчої місії та звільнення українських заручників", - сказала Г.Гопко журналістам у середу за підсумками зустрічі з К.Волкером у Києві.

"Він сказав, що президент Трамп (президент США Дональд Трамп - ІФ) скасував зустріч (із президентом РФ Володимиром Путіним - ІФ) під час саміту "Великої двадцятки", оскільки не побачив із російського боку ніякого прогресу у звільненні моряків, які є військовополоненими. Потому потреби зустрічатися не було", - розповіла нардеп.

За словами Г.Гопко, спецпредставник США також запевнив, що якщо російська сторона продемонструє готовність до зрушень у звільненні українських моряків, із січня наступного року можна домовлятися про зустріч із В.Сурковим.

Нардеп зазначила, що К.Волкер може зустрітися з помічником президента РФ, "якщо будуть сигнали з боку РФ, що вони готові звільняти українських моряків, говорити про прогрес у питанні введення миротворчої місії на Донбасі".

Г.Гопко також повідомила, що народні депутати подякували США в особі К.Волкера за останні резолюції, затверджені в Конгресі: про визнання Голодомору геноцидом, щодо недопустимості запуску газопроводу "Північний потік-2" та у зв'язку з мілітаризацією Росією Азовського моря.

За словами голови парламентського комітету, під час зустрічі обговорили також питання кіберзахисту майбутніх виборів в Україні, зміну виборчого законодавства з тим, щоб забезпечити вибори, які відповідатимуть стандартам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА