20:49 19.12.2018

США розширили санкції на 18 осіб і чотири компанії, пов'язані з Росією, серед них обвинувачені в отруєнні Скрипалів - Чепига і Мишкін

2 хв читати
США розширили санкції на 18 осіб і чотири компанії, пов'язані з Росією, серед них обвинувачені в отруєнні Скрипалів - Чепига і Мишкін

Мінфін США вніс до санкційних списків, пов'язаних з Україною і кібербезпекою, 18 осіб і чотири компанії з Росії, йдеться в заяві Мінфіну.

Зокрема, в списки додані росіяни Анатолій Чепига (ГРУ) і Олександр Мишкін (ГРУ), яких підозрюють в спробі отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері (відомі також як Петров і Боширов).

У списку фігурують компанія "Економіка сьогодні", "Федеральне агентство новин" і "Невські новини", пов'язані з "Конкорд менеджмент і консалтинг", а також петербурзька компанія USA Really, пов'язана з "Федеральним агентством новин".

Також Мінфін перерахував інших росіян, проти яких введені санкції: Борис Антонов (ГРУ), Віктор Бояркин (пов'язаний з Олегом Дерипаскою), Олена Хусяйнова (пов'язана з "Конкорд менеджмент"), Анатолій Ковальов (ГРУ), Микола Козачок (ГРУ), Олексій Лукашев (ГРУ), Олександр Малькевич (пов'язаний з інформаційним агентством USA Really), Артем Малишев (ГРУ), Олексій Мінін (ГРУ), Олексій Моренець (ГРУ), Віктор Нетикшо (ГРУ), Олександр Осадчук (ГРУ), Олексій Потьомкін (ГРУ ), Євген Серебряков (ГРУ), Олег Сотников (ГРУ), Іван Єрмаков (ГРУ).

У заяві уточнюється, що йдеться про індивідуальні блокуючі санкції щодо фізосіб і юросіб.

За даними аналітичної системи "СПАРК-Інтерфакс", інформаційне агентство "Економіка сьогодні" було зареєстровано в серпні 2016 року і розташовується в Санкт-Петербурзі. Керує агентством Олена Васильєва.

"Невські новини" також є інформагентством, розташованому в цьому ж місті. Воно було зареєстровано в серпні 2013 року. Гендиректор - Олександр Гришин.

USA Really - дочірній проект Федерального агентства новин, про запуск якого ФАН повідомляло в квітні цього року. Даних щодо цього ресурсу "СПАРК" не має.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА