21:28 19.12.2018

Бельгія схвалила в ООН міграційний пакт, який став причиною урядової кризи

2 хв читати
Бельгія схвалила в ООН міграційний пакт, який став причиною урядової кризи

Королівство Бельгія, представлене своїм постпредом Марком Пекстеном, схвалило під час Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку всесвітній пакт про безпечну, впорядковану і легальну міграцію, повідомили ввечері в середу бельгійські ЗМІ.

Це голосування стало останнім етапом затвердження тексту глобального договору. Бельгія, яка в особі прем'єр-міністра Шарля Мішеля вже дала на міжурядовій конференції в Марракеші свою згоду на участь у цьому пакті, тепер підтвердила його схвалення в ООН.

Політична криза в країні, породжена рішенням Ш.Мішеля підписати міграційний пакт ООН, і проведена відставка його уряду не вплинули на позицію Бельгії.

Її представник не виступав на Генеральній Асамблеї, але, за даними низки бельгійських ЗМІ, країна супроводила своє голосування заявою про тлумачення. У ній підкреслюється необов'язковий характер пакту і висловлюється побажання продовжувати поділ міграції на законну і незаконну. Подібні документи, повідомляють ЗМІ, сформулювали також Данія і Нідерланди.

Як повідомлялося, після екстреного засідання минулими вихідними ради міністрів федерального уряду Бельгії з питання участі в глобальному пакті ООН щодо міграції країна опинилася в стані урядової кризи.

На цій нараді прем'єр-міністр Шарль Мішель підтвердив, що полетить 9 грудня в Марракеш, щоб "від імені уряду стримати слово, дане Бельгією".

Голова найбільш впливової парламентської партії - націоналістичного "Нового фламандського альянсу" (N-VA) Барт де Вевер заявив, що, якщо прем'єр не змінить свого рішення, яке N-VA вважає помилковим, "це матиме наслідки".

Партія N-VA вийшла з правлячої коаліції і з кабінету Ш.Мішеля, позбавивши його уряд більшості в парламенті.

Подальший розвиток подій призвів до відставки цього уряду ввечері 18 грудня. Король бельгійців призупинив процедуру відставки та приступив в середу до консультацій з керівниками політичних партій. Ці консультації будуть продовжені наступного дня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА