21:06 21.12.2018

Норми нового закону про дипслужбу не дозволять допущення потенційно небезпечних співробітників

2 хв читати
Норми нового закону про дипслужбу не дозволять допущення потенційно небезпечних співробітників

Передбачені новим законом про дипломатичну службу норми та імплементаційні процедури не допустять на дипслужбу потенційно небезпечних або вразливих людей, наголошує державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заєць.

"Що стосується вербувальної вразливості певних груп, то тут є кілька пластів проблеми. Перший - це фільтр нових кадрів, яких приймають на дипслужбу. Я вважаю, що запобіжники, передбачені законом, і всі імплементаційні процедури дають змогу нам бути впевненими, що ми не пустимо потенційно небезпечних або вразливих людей на дипломатичну службу", - сказав держсекретар МЗС в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна", відповідаючи на відповідне запитання в контексті споріднених зв'язків віце-президента Інтерполу, генерала російської поліції Олександра Прокопчука та постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука.

Говорячи про тих, хто вже працює на дипломатичній службі, А.Заєць зазначив, що МЗС не займається контррозвідувальними заходами, в цьому питанні першочергову роль відіграє контррозвідка, що стосується функцій Служби безпеки України.

"Ми надаємо їй повну інформацію, якою володіємо, щоб колеги, керуючись своїми професійними критеріями, оцінювали контррозвідувальні загрози, які можуть бути стосовно тієї чи іншої людини", - додав він.

Днями закон України "Про дипломатичну службу" набув чинності.

19 листопада видання "ZN.UA" з посиланням на власні джерела повідомило, що І.Прокопчук, понад вісім років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, є молодшим братом генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука, проти призначення якого на посаду голови Інтерполу виступала Україна.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловився на підтримку Ігоря Прокопчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА