12:05 22.12.2018

Клімкін: наші дипломати продовжать затверджувати імідж України - захисниці цінностей європейської та трансатлантичної спільноти

2 хв читати
Клімкін: наші дипломати продовжать затверджувати імідж України - захисниці цінностей європейської та трансатлантичної спільноти

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує на важливості роботи українських дипломатів, особливо в контексті захисту цінностей європейської та трансатлантичної спільноти.

"Ми і надалі будемо працювати над розширенням і зміцненням потужної міжнародної коаліції, яка підтримує Україну, затверджувати імідж України як країни, яка захищає цінності всієї європейської та трансатлантичної спільноти і є його інтегральною частиною. В цьому розумінні європейська та євроатлантична інтеграція, які є нашими стратегічними пріоритетами, органічно поєдналися з пріоритетом перемоги над агресивною політикою Кремля", - йдеться у привітанні П.Клімкіна з нагоди Дня дипломатичної служби України.

Крім того, на своїй сторінці у Фейсбуці глава МЗС написав, що українські дипломати за останні роки стали іншими. "У новій українській реальності народжується нова українська дипломатія: динамічна, відкрита і креативна. Тому нам усім критично важливо не зупинятися у своїх пошуках, у своїй роботі і саморозвитку", - наголосив він.

П.Клімкін нагадав, що покликання дипломатів – "представляти, захищати, сприяти".

Привітав українських дипломатів і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він зазначив, що нинішні виклики зобов'язують до чіткої і зваженої зовнішньої політики.

"Гібридна війна, яку веде наразі Росія проти нашої держави, вимагає мобілізації всіх політико-дипломатичних ресурсів, які ми маємо. Сьогоднішні виклики зобов'язують нас дотримуватися чіткої, зваженої і зрозумілої для наших партнерів зовнішньої політики. На плечі українських дипломатів лягає важке завдання з донесення до світової громадськості української позиції і одночасно розвінчання міфів ворожої пропаганди", - йдеться у привітанні глави уряду.

За словами В.Гройсмана, українські дипломати проводять справді титанічну роботу на всіх доступних майданчиках. "Численні проекти України з нашими західними партнерами свідчать про успішність цих зусиль і результативність нашої зовнішньої політики. Підписанню будь-якої важливої міждержавної угоди або впровадженню будь-якого спільного проекту передує тривала, копітка і складна робота дипломатів. Застосування міжнародних санкцій проти держави-агресора стало можливим завдяки блискучій дипломатичній роботі української сторони", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА