15:41 24.12.2018

Трамп не змінить свого рішення щодо виведення військ із Сирії через відставку Меттіса і Макгерка

2 хв читати
Трамп не змінить свого рішення щодо виведення військ із Сирії через відставку Меттіса і Макгерка

Президент США Дональд Трамп не змінить свого рішення щодо виведення військ із Сирії після того, як міністр оборони США Джеймс Меттіс і спецпосланець США в коаліції із боротьби з ІД Бретт Макгерк подали у відставку, заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови адміністрації Білого дому Мік Малвані в інтерв'ю телеканалу "Ей-Бі-Сі Ньюс".

"Ні, я думаю, що президент із самого початку говорив людям, що не хоче, щоб ми залишалися в Сирії назавжди. Ви бачите кінцевий результат дворічної роботи", - сказав М.Малвані, відповідаючи на запитання, чи є ймовірність того, що Д.Трамп змінить своє рішення щодо Сирії.

На його думку, президент США не здивований відставкою Дж.Меттіса. Він також сказав, що не знає, чи намагався Д.Трамп переконати міністра оборони залишитися на посаді.

"Меттіс і він (Д.Трамп - ІФ) просто ніколи не могли дійти згоди", - зазначив в.о. глави адміністрації Білого дому.

"Президент ще з часів кампанії говорив людям, що хоче вибратися із Сирії. Я думаю, що він має право мати міністра оборони, який поділяє цю мету", - додав він.

За його словами, Д.Трамп виконає своє рішення щодо Сирії навіть, якщо йому доведеться боротися з Міністерством оборони США.

"Ця обіцянка (виведення військ із Сирії - ІФ), дана президентом Сполучених Штатів. Це може засмутити багатьох людей, але людям, які голосували за президента, це подобається", - підсумував М.Малвані.

20 грудня президент США Д.Трамп заявив у своєму Twitter про те, що міністр оборони США генерал Дж.Меттіс піде у відставку наприкінці лютого. У своєму листі про відставку, опублікованому в низці американських ЗМІ, Дж.Меттіс заявив, що йде у відставку через різні погляди з президентом США, зокрема в питанні виведення військ США з Сирії.

22 грудня канал CBS News повідомив, що спецпосланець США в коаліції із боротьби з ІД Б.Макгерк планує залишити посаду через рішення президента США Д.Трампа вивести війська з Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА