19:01 25.12.2018

Лідери і народні депутати партії "Опозиційний блок", лідер партії "Наші" Мураєв потрапили під російські санкції

2 хв читати
Лідери і народні депутати партії "Опозиційний блок", лідер партії "Наші" Мураєв потрапили під російські санкції

Лідери і народні депутати партії "Опозиційний блок" внесені до переліку осіб, щодо яких введено спеціальні економічні заходи постановою уряду РФ від 25 грудня 2018 року № 1656.

Зокрема, санкції введені відносно голови партії "Опозиційний блок" Бориса Колесникова, народного депутата Вадима Новинського, а також Олександра Вілкула, який може бути висунутий від партії кандидатом у президенти. Крім того, у списку є й інші депутати фракції, які не підтримали створення на базі фракції групи "Опозиційна платформа - За життя".

Крім того, санкції введені відносно народного депутата, лідера партії "Наші" Євгена Мураєва.

Крім того, в оновлений список санкцій додані народні депутати з фракцій БПП, "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина". в тому числі Олександр Абдулін, Руслан Демчак, Микола Княжицький, Георгій Логвинський, Тетяна Острикова, Віктор Пинзеник, Олена Шкрум та інші.

З числа держслужбовців у списку значиться, зокрема, глава Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

Як повідомлялося, 9 листопада співголова політичної партії "Опозиційний блок" і однойменної парламентської фракції Юрій Бойко і позафракційний народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович підписали угоду про створення "Опозиційної платформи - За життя".

Другий співголова "Опозиційного блоку" Борис Колесніков заявив, що партія не уповноважувала Ю.Бойка створювати "Опозиційну платформу - За життя".

20 листопада фракція "Опозиційний блок" на засіданні ухвалила рішення про виключення Ю.Бойка і Сергія Льовочкіна з фракції.

15 грудня партія провела з'їзд, де обрала Б.Колеснікова головою і змінила Статут.

У свою чергу, Ю.Бойко написав заяву в правоохоронні органи про правопорушення, передбачені ст. 170 Кримінального кодексу (перешкоджання законній діяльності профспілок, політичних партій, громадських організацій), а також 2 ч..ст. 358 КК (підробка документів).

Б.Колесніков у зв'язку з цим у статусі свідка дав свідчення в МВС і заявив про те, що заяву написано з метою зірвати з'їзд партії.

Санкції введено проти народного депутата, лідера депутатської групи «Відродження» Віталія Хомутинніка,

Згідно з постановою кабміну РФ, розміщеною на сайті уряду ввечері у вівторок, крім доповнень до списку фізосіб, на сім компаній збільшився перелік юросіб, серед яких підприємства оборонного комплексу України (держконцерни "Укроборонпром" і "Укрспецекспорт"), "Державний експортно-імпортний банк України", одна з найбільших енергогенеруючих компаній країни "Центренерго", "Страхова група "ТАС" та транспортно-логістичні організації (ТЕП "Вертикаль", "Перша логістична компанія").

Розширений перелік українських фізичних і юридичних осіб розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" в новині "Москва розширила список фізичних і юридичних осіб України, які підпадають під санкції".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА