20:06 25.12.2018

У доповненому списку санкцій РФ виявилися українські політики, які відмовилися співпрацювати з "Опозиційною платформою - За життя"

2 хв читати
У доповненому списку санкцій РФ виявилися українські політики, які відмовилися співпрацювати з "Опозиційною платформою - За життя"

Російська Федерація внесла в оновлений список санкцій політиків, які відмовилися увійти в об'єднання "Опозиційна платформа - За життя", таким чином, продемонструвавши, хто є її п'ятою колоною, вважає політолог Кость Бондаренко.

"Таким чином, Росія зробила ведмежу послугу партії "За життя". Або як вони зараз називаються - "Опозиційна платформа - За життя". Оскільки вона чітко підкреслила: це наші люди, ті, хто орієнтуються на Росію. Всі інші - не наші", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи появу оновленого списку російських санкцій у вівторок.

Політолог пов'язує появу оновленого списку санкцій з розколом в "Опозиційному блоці" і відмовою частини його членів об'єднатися в "Опозиційну платформу - За життя".

"Було чимало натяків з боку людей, які пішли в партію "За життя". Вони неодноразово в неформальних і формальних своїх виступах давали зрозуміти: подивимося, що буде", - додав він.

На його думку, списку санкцій демонструє, хто є "п'ятою колоною" Москви, а в кому РФ бачить загрозу своїм інтересам.

"Питання ще й у тому, що з багатьма політиками протягом листопада-грудня велися переговори. Причому, їм пропонували різного роду посили за те, що вони увійдуть в партію Бойка-Медведчука", - сказав К.Бондаренко.

Він також зазначив, що в оновленому списку під санкції потрапили саме ті народні депутати з "Опозиційного блоку-2, які голосували за виключення Сергія Льовочкіна і Юрія Бойка з фракції.

"Якщо перший список, який був опублікований 1 листопада, - це був список Медведєва, то нинішній, оновлений список - це список Медведчука. В ньому виявилися неугодні йому", - сказав політолог.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА