07:34 27.12.2018

Питання про виведення військ з Сирії обговорювалося протягом півтора років

2 хв читати
Питання про виведення військ з Сирії обговорювалося протягом півтора років

Президент США Дональд Трамп, виступаючи на авіабазі Айн аль-Асад під час свого несподіваного візиту до Іраку заявив, що питання виведення військ з Сирії обговорювалося протягом півтора років.

"Знаєте, те, як про це (виведення військ з Сирії - ІФ) повідомлялося, створювало враження, що я тільки що вирішив це. Але це не так. Я говорю про це вже півтора року", - заявив Д.Трамп.

"Я сказав: "Давайте забиратися з Сирії. Давайте повернемо нашу молодь додому", - додав він, стверджуючи, що не раз піднімав цю тему в розмовах з військовими чиновниками.

За його словами, у США також немає намірів щодо виведення військ з Іраку.

"Насправді ми могли б використовувати її (базу в Іраку - ІФ) в якості передового плацдарму в разі, якщо нам буде потрібно щось зробити в Сирії. Якщо ми побачимо, що з ІД відбувається щось, що нам не подобається, ми можемо нанести по ним удар так швидко і так сильно, що вони і не зрозуміють, що взагалі сталося", - пообіцяв президент.

Крім того, Д.Трамп зазначив, що не вважає, що виведення американських військ з Сирії може поставити під загрозу Ізраїль.

"Ну, я цього не бачу. І я говорив з Бібі (прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху - ІФ). Я сказав Бібі (про своє рішення щодо виведення військ з Сирії - ІФ). І, знаєте, ми даємо Ізраїлю $ 4,5 млрд на рік. І вони дуже добре захищаються, якщо ви подивитеся", - підсумував президент США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА