19:51 27.12.2018

Керівником ДФС залишається О.Власов - прес-секретар відомства

2 хв читати
Керівником ДФС залишається О.Власов - прес-секретар відомства

Видання наказу про виконання рішення Окружного адміністративного суду м.Києва від 11 грудня 2018 року про поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС), підписаного самим Р.Насіровим, є неправомірним, заявляє прес-секретар ДФС Наталя Непряхина.

"Р.Насіров був сьогодні в ДФС. Ні, силою кабінет не захоплював. Керівником ДФС є Олександр Власов, призначений на посаду Кабміном 5 вересня 2018", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у четвер увечері.

Н.Непряхина нагадала, що Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня 2018 року прийняв рішення про відновлення Р.Насірова на посаді голови ДФС. "Але питання поновлення керівника центрального органу виконавчої влади має здійснюватися на підставі розпорядження Кабінету міністрів України, проект якого вноситься Мінфіном. Саме уряд є суб'єктом призначення", - підкреслила Н.Непряхина.

За її словами, у разі ухвалення урядом рішення про відновлення Р.Насірова на посаді керівника ДФС, фіскальна служба має видати "наказ про оголошення розпорядження Кабміну про відновлення Насирова на зазначеній посаді".

Як повідомлялося, раніше в четвер низка ЗМІ опублікувала копію наказу ДФС без номера за підписом Р.Насірова про те, що він приступив до здійснення повноважень на посаді глави ДФС з 27 грудня.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив від посади голови ДФС Р.Насірова, поклавши обов'язки глави відомства на в.о. заступника голови служби Мирослава Продана. Потім 31 січня 2018 року уряд звільнив Р.Насірова з посади, а М.Продан на початку вересня звільнився за власним бажанням, а Кабмін виконання обов'язків глави відомства поклав на екс-керівника Одеської митниці О.Власова.

Р.Насіров і його підлеглий обвинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 рр., діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв з порушенням встановленої законом процедури, а саме - при відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до держбюджету обов'язкових платежів в сумі понад 2 млрд грн.

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Кабміну про звільнення Р.Насірова на підставі того, що відповідачі не довели наявність підстав для такого звільнення, а саме - обставин його подвійного громадянства.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА