15:39 29.12.2018

Аваков закликає проукраїнські центристські сили до об'єднання в одне ядро

2 хв читати
Аваков закликає проукраїнські центристські сили до об'єднання в одне ядро

Міністр внутрішніх справ України, член політради партії "Народний фронт" Арсен Аваков вважає, що проукраїнським центристським силам слід подумати про об'єднання для формування єдиної парламентської та урядової команди.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" А.Аваков розповів, що партія "Народний фронт", представником якої в уряді він є, втратила рейтинг через прийняття непопулярних, але важливих для країни структурних рішень урядом Арсенія Яценюка.

Розповідаючи про бачення майбутнього партії у контексті майбутніх парламентських виборів, А.Аваков сказав: "" Народний фронт "- це партія центристського патріотичного спрямування, вона ніколи не робилася як система інтересів, система цінностей. Глибоко переконаний, що цей підхід матиме попит у людей".

За його словами, така команда зможе бути ефективним кризовим менеджером у складний період.

"Тому партія "Народний фронт" братиме участь у всіх політичних процесах. Щодо президентської кампанії партія прийме рішення на з'їзді, який Арсеній Яценюк скличе 2 лютого. Звичайно ж, партія братиме участь у наступній парламентській кампанії", - розповів політик.

Наразі, як зазначив А.Аваков, партія проводить активну кампанію із мобілізації своїх прибічників і фіксації результатів своєї роботи.

Загалом ж, за його словами, проукраїнські центристські сили мають прагнути до об'єднання. "Я вважаю, що центристським проукраїнським силам потрібно думати про створення спільного ядра, можливо, якогось блоку. Що необхідно відкласти тактичні і міжособистісні розбіжності та формувати парламентську і урядову команду", - сказав він.

А.Аваков висловив задоволення тим, що на майбутніх президентських виборах вибір буде між проукраїнськими силами. "Панове Бойко (лідер" Опозиційною платформи - За життя "Юрій Бойко - ІФ), і Медведчук (глава політради партії" За життя "і лідер руху" Український вибір "Віктор Медведчук - ІФ), на мій погляд, висловлюють значною мірою проросійські інтереси. Їх підтримка зменшується. А ось внесення до санкційних списків більшої частини колишньої Партії регіонів, орієнтованої на Ріната Ахметова, створило дуже цікаву ситуацію. на мою думку, ми в результаті отримали проукраїнську опозицію російськомовного промислового сходу", - вважає А.Аваков.

Така ситуація, за його словами, дає хороші можливості українського парламенту нового скликання.

А.Аваков також допустив можливість зміни Конституції України новим складом Верховної Ради у сторону руху до парламентської республіки.


Повний текст інтерв'ю А.Авакова буде опубліковано в новинній стрічці агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА