17:40 02.01.2019

Макрон у розмові з Путіним закликав до звільнення українських моряків і суден, захоплених у районі Керченської протоки

1 хв читати
Макрон у розмові з Путіним закликав до звільнення українських моряків і суден, захоплених у районі Керченської протоки

Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що схвалює досягнуті домовленості про припинення вогню на Донбасі, а також закликав російську сторону звільнити затриманих українських моряків і повернути судна, захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

"Щодо російсько-української кризи, президент республіки привітав домовленості, досягнуті 27 грудня 2018 року, про відновлення припинення вогню і закликав до їх повного та постійного дотримання", - йдеться в комюніке Єлисейського палацу від 2 січня.

Крім того, Е.Макрон закликав Росію якнайшвидше звільнити затриманих українських моряків і повернути судна, захоплені внаслідок військово-морського інциденту 25 листопада 2018 року поблизу Керченської протоки.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року з застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. Затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша". Станом на 27 грудня всі українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

На останньому засіданні Тристоронньої контактної групи сторони досягли домовленості оголосити режим припинення вогню в зоні на Донбасі з 00:01 29 грудня. Однак противник періодично порушує ці домовленості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА