13:21 03.01.2019

Українців, які перебувають на консульському обліку в дипустановах України в РФ, внесено до списків виборців - ЦВК

2 хв читати

Громадяни України, які перебувають на консульському обліку в дипломатичних установах на території РФ, внесені до списків виборців і можуть брати участь у голосуванні на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року, повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Центральної виборчої комісії в четвер.

"ЦВК звертає увагу громадян України, які перебувають на консульському обліку в дипломатичних установах України на території РФ і планують брати участь у голосуванні під час проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року, на відсутність додаткових вимог до реалізації їхнього права голосу. Цю категорію громадян України внесено до списків виборців, тому вони мають можливість безперешкодно брати участь у голосуванні на відповідних виборчих дільницях", - йдеться в повідомленні.

У ЦВК зазначили, що через неможливість забезпечення виборчого процесу на території держави-агресора, передусім щодо гарантування безпеки громадян України, п'ять виборчих дільниць на території РФ були ліквідовані, а їхню територію віднесено до закордонних виборчих дільниць, розташованих на території посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.

Водночас громадяни України, які перебувають у РФ тимчасово, можуть реалізувати своє право голосу за місцем своєї реєстрації в Україні, інформують у Комісії.

"Звертаємо увагу інших громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном, на необхідність завчасно подбати про включення до списків виборців на виборчих дільницях, на яких вони планують голосувати, і подати заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси", - заявляють у ЦВК, зазначивши, що це можна зробити за допомогою онлайн-сервісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА