16:26 03.01.2019

Верховна Рада не направляла Семенченка у відрядження до Грузії - І.Геращенко

2 хв читати
Верховна Рада не направляла Семенченка у відрядження до Грузії - І.Геращенко

 Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Верховна Рада не направляла народного депутата України фракції "Самопоміч" Семена Семенченка у відрядження до Грузії.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер вона поінформувала, що отримала від спікера українського парламенту Андрія Парубія відповідь на свій запит про використання С.Семенченком свого дипломатичного паспорта.

"Як видно з офіційної інформації, нардеп не інформував про своє відрядження секретаріат ВР, парламент також не надсилав нардепа у жодне відрядження до Грузії. Безумовно, кожен політик сам визначає графік своїх міжнародних поїздок і зустрічей, це його повне право. Натомість, правила використання дипломатичного паспорта дозволяють брати цей документ лише в офіційні відрядження, а не приватні поїздки", - зазначила І.Геращенко.

Перший віце-спікер закликала народних депутатів брати в приватні поїздки до Чехії, Грузії та інших країн свій звичайний біометричний закордонний паспорт, а не дипломатичний. "Не варто поліцейським у Празі або Тбілісі тицяти під носа український дипломатичний паспорт у приватних поїздках, це незаконно і нечесно", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 2 грудня в Тбілісі в готелі "Альянс" було затримано шістьох громадян України і одного громадянина Грузії за підозрою в незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин. Народний депутат України, засновник і почесний командир батальйону "Донбас" С.Семенченко заявив, що частина із затриманих брали участь у бойових діях на сході України в складі батальйону "Донбас".

С.Семенченко також спростував інформацію про те, що його затримали в Тбілісі. Він заявив, що приїхав до Грузії як спостерігач на вибори 28 листопада разом із дружиною і оселився в іншому готелі. Українські ЗМІ пишуть, що С.Семенченко перебував у Грузії і Новий рік він зустрічав також.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА