08:28 04.01.2019

Палата представників Конгресу США схвалила законопроекти для завершення "шатдауну"

2 хв читати
Палата представників Конгресу США схвалила законопроекти для завершення "шатдауну"

Демократична партія в четвер, перший день роботи Палати представників Конгресу США 116-го скликання, продавила ухвалення законопроектів, які дадуть змогу відновити роботу уряду, пише Dow Jones.

Уряд США частково призупинив роботу з опівночі 22 грудня через брак фінансування ("шатдаун"). Каменем спотикання стало будівництво стіни на кордоні з Мексикою, якого вимагав президент США Дональд Трамп.

Демократи із 3 січня отримали більшість у нижній палаті Конгресу і не забарилися ним скористатися. Американські видання особливо відзначили роль нового спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

На підтримку законопроектів голосував 241 депутат за 190 "проти". Зокрема, конгресмени виступили за фінансування діяльності міністерства внутрішньої безпеки до 8 лютого 2019 року. За цей час Конгрес має намір знайти компроміс із питання захисту кордону Сполучених Штатів від нелегальної міграції.

Крім того, члени нижньої палати Конгресу схвалили виділення коштів для Держдепартаменту, міністерств внутрішніх справ, сільського господарства, торгівлі, праці, фінансів, а також низки інших відомств до 30 вересня 2019 року.

Тепер законопроектам необхідно отримати схвалення Сенату, більше половини місць у якому займають республіканці.

За кілька годин до голосування Білий дім повідомив, що радники Д.Трампа мають намір рекомендувати йому накласти вето на проекти, якщо Конгрес ухвалить їх без виділення додаткових коштів на захист американського кордону та будівництво стіни, передає Deutsche Welle. Глава держави вимагає направити на ці цілі $5,7 млрд. Демократи згодні витратити на захист південних кордонів лише $1,3 млрд.

Грудневі опитування громадської думки показали, що від 54% до 57% американців виступають проти будівництва стіни.

До позитивного вирішення питання про "шатдаун" майже 800 тис. американських держслужбовців не отримуватимуть зарплату. Частину службовців відправлено в примусову неоплачувану відпустку. Ті співробітники, від чиєї роботи держава не може відмовитися, мають продовжувати роботу без оплати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА