09:01 04.01.2019

У Бундестазі попередили щодо погіршення відносин з Росією

2 хв читати
У Бундестазі попередили щодо погіршення відносин з Росією

Уповноважений уряду Німеччини з міждержавної співпраці з Росією Дірк Візе вважає, що в 2019 році відносини між Москвою і Берліном "залишаться складними" і погіршаться. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Pfälzischer Merkur.

"Я скептично ставлюся до того, що стосується глобальних проблем у відносинах з Росією. Нас чекає погіршення", - сказав він.

За словами політика, у відносинах Росії і Німеччини "мало місця для компромісу" через майбутні президентські вибори в Україні. "Озираючись на минулий рік, можна зрозуміти, що політика Росії може бути непередбачувана", - переконаний Візе. Як приклад він згадав отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, можливе розірвання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) через те, що "Москва розкручує спіраль озброєнь", а також інцидент з українськими моряками в Керченській протоці.

За словами Візе, умовою для зняття санкцій з Росії стане прогрес на сході України. "Ми завжди чітко давали зрозуміти: якщо в реалізації Мінських угод буде досягнутий прогрес, ... можна буде задуматися над пом'якшенням санкцій", - заявив він. При цьому Візе додав, що "постійного перемир'я як і раніше немає". Він нагадав, що режим припинення вогню до православного Різдва, узгоджений в рамках ОБСЄ, був порушений у перший день.

Відповідаючи на питання про те, як він оцінює ситуацію в Росії, Візе заявив, що в країні "все більше і більше невдоволення політикою президента Путіна". За його словами, люди незадоволені пенсійною реформою, підвищенням ПДВ та зростанням цін. "Потреба в економічних реформах величезна", - вважає політик.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА