19:16 04.01.2019

Нардеп Мураєв намагається через суд скасувати постанову ЦВК про ліквідацію закордонних виборчих дільниць у РФ

2 хв читати
Нардеп Мураєв намагається через суд скасувати постанову ЦВК про ліквідацію закордонних виборчих дільниць у РФ

Народний депутат України (позафракційний), лідер партії "Наші" Євген Мураєв подав адміністративний позов до Центральної виборчої комісії України з вимогою визнати протиправною і недійсною постанову Центрвиборчкому про ліквідацію закордонних виборчих дільниць на території РФ.

"Сьогодні ми – партія "Наші" - подали адміністративний позов про визнання дій Центрвиборчкому протиправними та скасування його рішення №274 від 31.12.2018 р (...) Ми вимагаємо від суду скасувати незаконне рішення і зобов'язати відповідача забезпечити можливість кожному громадянину України, який 31 березня 2019 буде знаходитися на території інших держав, проголосувати на чергових виборах президента", - написав Є.Мураєв на сторінці в Фейсбуці в п'ятницю.

Він виклав фотокопію свого адміністративного позову, поданого в Шостий апеляційний адміністративний суд (Київ). Відповідачем названа Центральна виборча комісія.

"Прошу (...) визнати протиправними дії Центральної виборчої комісії з ліквідації виборчих дільниць №900075, №900077, №900078, №900117, №900118. Визнати протиправною і недійсною постанову Центральної виборчої комісії №274 від 31 грудня 2018 года ... Зобов'язати відповідача вжити заходів щодо забезпечення безперешкодної реалізації кожним громадянином України, який 31 березня 2019 року буде перебувати на території інших держав, свого права голосу на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року", - йдеться в позові.

Як повідомлялося, ЦВК у кінці 2018 року ліквідувала всі п'ять закордонних виборчих дільниць на території РФ. Згідно з постановою ЦВК, усі ці п'ять виборчих дільниць переносяться з території РФ в посольства України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА