16:41 06.01.2019

"Опозиційна платформа - За життя" подає апеляцію на рішення суду щодо заборони голосувати в РФ

2 хв читати
"Опозиційна платформа - За життя" подає апеляцію на рішення суду щодо заборони голосувати в РФ

Партія "Опозиційна платформа – За життя" має намір одразу після вихідних оскаржити рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва, який відмовився скасувати постанову Центральної виборчої комісії про заборону громадянам України голосувати на території РФ.

Як повідомляється на офіційному сайті партії, рішення було ухвалено у неділю, 6 січня, на підсумковому засіданні суду за позовом народного депутата Василя Німченка, який вимагав визнати протиправним і недійсним відповідну постанову ЦВК №274.

"Після невдалої спроби скасувати вибори шляхом введення воєнного стану нинішній режим пішов на обмеження виборчих прав громадян України за кордоном. Ця влада настільки боїться перемоги опозиційних сил, що готова здійснювати будь-які провокації для зриву виборів", – прокоментував ситуацію кандидат від "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко.

За його словами, ліквідація закордонних виборчих дільниць на території РФ порушує основоположні принципи конституційних прав і свобод.

"Це рішення ЦВК ухвалила за вказівкою нинішньої влади, яка через МЗС (де міністра особисто призначає президент) диктує свою волю органу, який зобов'язаний бути незалежним і рівновіддаленим від усіх політичних течій. Твердження про нібито неможливість гарантування безпеки виборчого процесу – це елемент пропагандистської істерії заради отримання потрібного для режиму "результату" виборів", – йдеться у заяві політика.

Ю.Бойко зазначив, що ще ніколи за всю історію незалежної України не було такої кількості громадян країни, вимушених виїхати за кордон"через безробіття і війну".

"Від імені "Опозиційної платформи – За життя" заявляю, що ми не дозволимо сфальсифікувати результати виборів і будемо всіма законними шляхами домагатися скасування протиправної постанови ЦВК, щоб наші громадяни могли реалізувати своє гарантоване Конституцією право голосу, незалежно від місця їх перебування", – резюмував засновник партії.

В.Німченко також підтвердив, що апеляція на рішення суду буде подана в найближчі два дні. "Думаю, вже у Верховному Суді України доведемо, що ми праві", – сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА