11:10 09.01.2019

Кандидат у президенти Садовий хоче для українських військових грошове забезпечення в $1000, для ветеранів - компенсацію в 100 тис. грн

2 хв читати
Кандидат у президенти Садовий хоче для українських військових грошове забезпечення в $1000, для ветеранів - компенсацію в 100 тис. грн

Міський голова Львова, лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий, зареєстрований як кандидат у президенти України, у своїй передвиборній програмі пропонує гарантувати українським військовим грошове забезпечення на рівні не менше ніж $1000 у гривневому еквіваленті.

"Дбати про солдатів української армії, гарантуючи їм грошове забезпечення військового - не менше 1000 доларів у гривневому еквіваленті. (...) Запровадити загальнодержавну програму підтримки ветеранів війни, виплачуючи компенсацію 100 тисяч гривень кожному", - йдеться в розділі "Перші кроки щодо зміцнення обороноздатності та захисту країни" програми кандидата в президенти А.Садового, оприлюдненої на сайті Центральної виборчої комісії.

Він також виступає з ініціативою змінити систему командування та управління у Збройних силах України відповідно до стандартів НАТО.

"Будувати прагматичні союзи із зовнішніми партнерами. Налагоджувати взаємодію та постійну співпрацю з НАТО, щоб згодом отримати членство. Ініціювати створення Центрально-Східного європейського військового альянсу, учасниками якого мають стати країни Центральної та Східної Європи, що безпосередньо постраждали від агресії або чітко усвідомлюють небезпечну політику РФ щодо цивілізованого світу", - також йдеться в програмі.

А.Садовий пропонує розмістити уздовж державного кордону України з Росією та уздовж лінії розмежування боєздатні військові частини і бойову техніку.

Кандидат у президенти також виступає за зміцнення співпраці з Євросоюзом, забезпечивши спільний авіаційний простір, Єдиний цифровий ринок, приєднання до Митного та Енергетичного союзів.

В енергетичному напрямі пропонується створити енергетичну біржу для конкурентного продажу енергетичних ресурсів (вугілля, газу) та електроенергії.

В економіці - зменшити імпорт російських товарів, мінімізувати інші форми економічної залежності від держави-агресора; здійснити прозору та ефективну приватизацію більшості державних підприємств.

А.Садовий пропонує ліквідувати всі економічні підрозділи прокуратури, поліції, Служби безпеки України та податкову міліцію, скасувати їхні повноваження у сфері економічних злочинів.

Перші кроки з покарання за корупцію передбачають, зокрема, використання не менше ніж 25% конфіскованих у корупціонерів коштів на державні гуманітарні програми (будівництво лікарень, шкіл, дитячих садків тощо).

Крім того, передвиборна програма містить пропозиції закріпити в Конституції такі положення: вибори до парламенту на пропорційній основі з відкритими списками; зменшення кількості народних депутатів до 300 осіб; відповідальність президента України та дієву процедуру імпічменту. Пропонується також ліквідувати обласні та районні державні адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА