19:43 09.01.2019

Британські депутати зобов'язали владу впродовж трьох днів представити новий план щодо Brexit

2 хв читати
Британські депутати зобов'язали владу впродовж трьох днів представити новий план щодо Brexit

Уряд прем'єра Терези Мей протягом трьох днів буде зобов'язаний подати парламенту нові плани щодо Brexit у разі відмови парламентарів підтримати під час голосування нинішню угоду, передає британська телерадіокорпорація BBC.

За цю вимогу в середу проголосували 308 депутатів британської Палати громад, проти висловилися 297. При цьому, уточнює BBC, за таке зобов'язання уряду виступили як представники опозиційної Лейбористської партії, так і правлячої Консервативної партії.

BBC зазначає, що теоретично, якщо вироблена Лондоном і Брюсселем угода щодо Brexit не пройде процедуру голосування в парламенті, ситуація може призвести навіть до нового референдуму з питання Brexit.

У середу члени Палати громад Великої Британії починають п'ятиденні дебати щодо угоди з Brexit. Якщо дебати пройдуть згідно з планом, то вони завершаться 15 січня промовою прем'єра Т.Мей і голосуванням.

Напередодні, 11 грудня 2018 року - попередньою датою голосування – низка членів Консервативної партії заявляли, що не підтримують план Т.Мей щодо Brexit, і відтоді мало що змінилося, повідомляло BBC.

Т.Мей 10 грудня заявила про рішення перенести на більш пізній термін голосування в парламенті, яке планувалося на 11 грудня, за угодою щодо Brexit. Таке рішення вона прийняла з урахуванням того, що більшість депутатів не готова підтримати угоду в її нинішньому вигляді, при цьому найбільше число заперечень викликає "страхувальний" план стосовно кордону з Ірландією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА