19:29 10.01.2019

Апеляційний суд відмовив визнати протиправним рішення ЦВК про ліквідацію виборчих дільниць у РФ

2 хв читати
Апеляційний суд відмовив визнати протиправним рішення ЦВК про ліквідацію виборчих дільниць у РФ

Апеляційний адміністративний суд м. Києва відмовив у задоволенні чотирьох позовів про визнання недійсним рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про ліквідацію п'яти виборчих дільниць на території Російської Федерації, повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА".

"Позивачі вимагали визнати постанову протиправною. За даними публічних повідомлень прес-служб політичних сил, позивачі були пов'язані з партіями "Опозиційний блок", "Наші" та ініціативою "Опозиційна платформа - За життя" або підтримані ними", - йдеться на сайті мережі "ОПОРА" в четвер.

Зазначено, що за результатами розгляду чотирьох позовів 6-й апеляційний адміністративний суд встановив відсутність у позивачів порушеного права.

"Фактично відсутність порушення прав та інтересів безпосередньо позивача стала ключовим аргументом суддів для відмови у задоволенні позовів. В одному з рішень зазначається, що позивач не надав доказів порушення його прав як виборця, а лише посилався на плани партії "Наші" висунути його кандидатом на пост президента України (справа №855/3/19)", - йдеться в повідомленні.

Рішення ЦВК про ліквідацію виборчих дільниць у РФ було ухвалене 31 грудня 2018 року на підставі листа Міністерства закордонних справ України, в якому МЗС обґрунтувало необхідність ліквідації виборчих дільниць наявністю суттєвих загроз і ризиків на території Російської Федерації для громадян України під час виборів президента.

"Після ухвалення рішень судом деякі з позивачів оскаржили їх у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду України. На рівні цього суду апеляція на рішення суду першої інстанції щодо ліквідації виборчих дільниць досі розглядається", - повідомили в "ОПОРІ".

Громадянська мережа зазначає, що після ліквідації виборчих дільниць на території Росії відповідні виборці були закріплені за виборчими дільницями у Фінляндії, Грузії та Казахстані. Після такого розподілу загальна кількість виборців на дільницях у цих країнах становить 34 тис. 201 людина.

Як відомо, чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА