08:51 12.01.2019

Глава венесуельського парламенту заявив про готовність вступити на посаду тимчасового президента і призначити нові вибори

1 хв читати
Глава венесуельського парламенту заявив про готовність вступити на посаду тимчасового президента і призначити нові вибори

Глава опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуаідо заявив, що готовий взяти на себе обов'язки тимчасового президента країни за підтримки населення, армії і допомоги з-за кордону, а також провести нові вибори глави держави.

"Це має бути народ Венесуели, збройні сили і світова спільнота, які дадуть нам мандат на те, щоб взяти владу", - заявив він, виступаючи в Каракасі перед своїми прихильниками.

Раніше США вітали обрання Х.Гуаідо главою парламенту.

Водночас радник президента США з національної безпеки Джон Болтон у своїй заяві підкреслив, що Вашингтон не визнає влади обраного в 2018 році президентом Венесуели Ніколаса Мадуро, який вступив на посаду минулого четверга.

"США не визнають законність влади венесуельського диктатора Н.Мадуро. Його "обрання" в травні 2018 року розглядається на світовому рівні як невільне, несправедливе і що не заслуговує на довіру", - йдеться в поширеній письмовій заяві Дж.Болтона.

Він додав, що США вважають, що Н.Мадуро несе відповідальність за безпеку народу країни, який "вимагає свободи вибору свого лідера".

"Ми продовжимо використовувати всю дипломатичну й економічну міць США для відновлення демократії в Венесуелі", - підкреслив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА