18:31 15.01.2019

ФГВФО обвинувачує нардепа І.Луценка в нерозкритті в е-декларації відомостей про вклад у банку "Київська Русь" на 750 тис. грн

2 хв читати
ФГВФО обвинувачує нардепа І.Луценка в нерозкритті в е-декларації відомостей про вклад у банку "Київська Русь" на 750 тис. грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) направив до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) заяву про вчинення народним депутатом Ігорем Луценком кримінального злочину, що полягає в поданні в електронній декларації завідомо недостовірних відомостей.

Як повідомляється в прес-релізі Фонду, цьому депутату вдалося за день до зарахування банку "Київська Русь" до категорії неплатоспроможних, коли банківські операції не проводилися і вкладники не мали доступу до особистих засобів, перерахувати 750 тис. грн з власного поточного рахунку на поточний рахунок головного бухгалтера банку. Потім зазначені кошти були спрямовані на часткове погашення боргу за кредитом бухгалтера.

За попередніми висновками правоохоронців, які проводили розслідування разом з Фондом, найбільш ймовірними подальшими діями обох фігурантів цієї справи було позабанківське передання грошей головним бухгалтером банку народному депутату. Відповідно ці кошти мали бути відображені в його електронній декларації, зазначає ФГВФО.

Взявши до уваги відомості Фонду і відсутність у декларації І.Луценка за 2015 рік відомостей про зазначену суму, бюро відкрило щодо народного депутата кримінальне провадження.

І.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook неоднозначно висловлюється з приводу володіння цими коштами.

"... якщо виявиться, що у мене був ще й такий депозит, то я огого який багатий", - написав він.

Водночас він зазначає, що на момент подання електронної декларації за 2015 року в Україні була відсутня кримінальна відповідальність за невнесення до неї відомостей.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) 19 березня 2015 року зарахував банк "Київська Русь" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з нездатністю акціонерів забезпечити докапіталізацію фінустанови. Потім, 16 липня 2015 року, НБУ відкликав банківську ліцензію банку "Київська Русь". Мажоритарний акціонер банку оскаржив ці рішення в судовому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА