20:36 15.01.2019

"Нафтогаз" не вірить у досягнення з "Газпромом" домовленостей 21 січня через неявку росіян на експертні консультації

2 хв читати
"Нафтогаз" не вірить у досягнення з "Газпромом" домовленостей 21 січня через неявку росіян на експертні консультації

НАК "Нафтогаз України" не вірить у можливість досягнення домовленостей з ПАТ "Газпром" на майбутніх тристоронніх переговорах Ураїна-РФ-ЄС 21 січня, про що свідчить неявка російських представників на експертні консультації у вівторок, переконаний виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

"У зв'язку з відсутністю російських експертів на сьогоднішніх консультаціях навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні на наступному тижні", - цитує Ю.Вітренко прес-служба компанії у вівторок.

За його словами, "Газпром" не попередив і жодним чином не обґрунтував свою відсутність на майбутніх тристоронніх консультаціях 15 січня, у яких взяли участь представники України та Єврокомісії.

Як повідомлялося, делегацію України на переговорах очолить міністр закордонних справ України Павло Клімкін. До її складу увійдуть: заступник П.Клімкіна - Олена Зеркаль, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталя Бойко, постійний представник України при ЄС Микола Точицький та його заступник Роман Андарак, директор департаменту з питань розвитку паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства секретаріату Кабміну Сергій Косенко.

За згодою участь у переговорах візьмуть глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, виконавчий директор НАК Ю.Вітренко, глава українського регулятора НКРЕКП Оксана Кривенко і радник глави МЗС Тарас Качка.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про готовність України, при узгодженні цього питання урядом, обговорити можливість перегляду або відмови від другого транзитного позову до російського "Газпрому" на суму понад $12 млрд в прив'язці з укладенням нового довгострокового контракту.

Між "Газпромом" і "Нафтогазом України" наприкінці 2019 року завершується контракт на транзит газу до Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА