21:01 16.01.2019

Словацьке головування в ОБСЄ буде підтримувати підвищення ефективності СММ

2 хв читати
Словацьке головування в ОБСЄ буде підтримувати підвищення ефективності СММ

Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак заявляє про готовність головування надавати політичну підтримку підвищенню ефективності діяльності Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні та підтвердив непохитність Словаччини в засудженні окупації РФ Криму і невизнання спроби анексії півострова.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в середу, про це М.Лайчак заявив під час спільної з главою українського зовнішньополітичного відомства Павлом Клімкіним поїздки до Луганської області 16 січня, в рамках якої глави МЗС України і Словаччини відвідали КПВВ "Станиця Луганська" для ознайомлення з ситуацією на лінії розмежування.

Основна мета візиту - забезпечення подальшого активного залучення ОБСЄ до міжнародних зусиль із врегулювання російсько-українського конфлікту і відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Сторони домовилися, що Словаччина приділятиме врегулюванню російсько-українського конфлікту, як головного джерела нестабільності і напруги на просторі ОБСЄ, безумовно пріоритетну увагу протягом усього року головування", - йдеться в повідомленні.

П.Клімкін в ході спілкування з М.Лайчаком зазначив, що політико-дипломатичний тиск на країну-агресора має лише посилюватися, а механізми ОБСЄ повинні грати свою належну роль у цьому процесі. Він також привернув окрему увагу словацького колеги до проблем з правами людини на тимчасово окупованих територіях України і мілітаризації Росією тимчасово окупованих Криму і частин акваторії Чорного та Азовського морів.

Під час візиту глави МЗС обох країн брали участь в офіційній церемонії відкриття почесного консульства Словаччини в Харкові, провели зустріч в м.Сєвєродонецьк з керівництвом Луганської обладміністрації, відвідали в м.Лисичанськ Луганську обласну дитячу клінічну лікарню, де передали гуманітарну допомогу від уряду Словацької Республіки.

М.Лайчак перебуває з робочим візитом в Україні 15-16 січня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА