08:09 17.01.2019

Порошенко відзначає внесок країн-партнерів України в протидію російській агресії

2 хв читати
Порошенко відзначає внесок країн-партнерів України в протидію російській агресії

Президент України Петро Порошенко зазначає внесок країн-партнерів у протидію російській агресії і зміцнення держави.

"В Україні високо цінують трансатлантичне лідерство Вашингтона в питанні протидії російській агресії і підтримці України", - сказав П.Порошенко на традиційній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні ввечері в середу в Києві.

Він зазначив, що завдяки підтримці країн-партнерів не дали "російському агресору шансу зіскочити з гачка санкцій, які, незважаючи на браваду Кремля, боляче б'ють по його амбіціях і апетитах".

"Вони (санкції - ІФ) не тільки послабили махину російської агресії, а й дали Україні дорогоцінний час для того, щоб зміцніти - як політично, так і економічно, і військово", - підкреслив П.Порошенко.

Він зазначив, що зміцненню країни сприяла і її тісна координація з Берліном і Парижем - "надійними партнерами України по нормандському формату".

П.Порошенко нагадав, що холодним душем для Москви стала єдність і солідарність світу з Україною у відповідь на "азовської атаку" Росії.

"Я вдячний усім, хто підтримав нас у цей складний момент. Перш за все тим державам, які стали співавторами і проголосували за дві важливі резолюції на Генеральній Асамблеї ООН - про права людини в Криму і проблеми мілітаризації Криму і частин Чорного та Азовського морів. Ваша позиція ще раз показала, що за агресію Кремль платить високу ціну. І настане день, коли ця ціна виявиться непідйомною для Кремля. І тоді ми повернемо і тимчасово окупований Крим, і окуповану частину Донбасу", - підсумував президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА