11:06 18.01.2019

Журналісти-розслідувачі виявили кінобізнес Зеленського у РФ, сам шоумен заявляє, що працює лише в Україні

3 хв читати
Журналісти-розслідувачі виявили кінобізнес Зеленського у РФ, сам шоумен заявляє, що працює лише в Україні

Шоумен Володимир Зеленський, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, має кінобізнес на території Росії, хоча запевняв, що закрив його ще в 2014 році, зазначається в розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший".

За інформацією розслідування, три російські компанії "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфільм" і "Грін Філмс" займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм. "Засновником всіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами ззначені Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефір та соратник Ігоря Коломойського Тимур Міндич" , - зазначено в розслідуванні.

За інформацією програми "Схеми", відповідно до фінансової звітності цих російських компаній, всі вони продовжують свою господарську діяльність. Так, за даними Федеральної служби державної статистики Росії, у 2014 році розмір грошових надходжень на рахунки "Грін Філмс" становив понад 340 млн руб., у 2015 році - близько 208 млн руб., У 2016 - трохи більше 123 млн руб. У 2017 році розмір надходжень "Грін Філмс" виріс до майже до 180 млн руб., зокрема від оренди, роялті, ліцензійних платежів - близько 143 млн руб. Загалом надходження на рахунки цієї кінокомпанії В.Зеленського і партнерів у Росії з 2014 до 2017 року становили близько 13 млн дол. (або більш ніж 350 млн грн за поточним курсом).

У розслідуванні зазначається, що за даними реєстру прокатних посвідчень кінострічок в Російській Федерації, компанія "Грін Філмс" продовжила продюсувати фільми в Росії після початку військової агресії в 2014 році. Йдеться про фільми "8 новых свиданий" (2014 рік), "Между нами, девочками" (2015 рік), "Петля Нестерова" (2015 рік), "8 лучших свиданий" (2016 рік).

Програма "Схеми" нагадала, що наприкінці грудня 2018 року В.Зеленський в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що останній фільм "Квартал 95" робив з російськими колегами в 2012 році, а в ефір він виходив в 2014 році.

Прес-служба шоумена в письмовому коментарі "Схемам" повідомила: "Протягом багатьох років Володимир Зеленський розбудовував міжнародний бізнес у сфері виробництва аудіовізуальної контенту, тому є і компанії, є і нерухомість, і інші активи, і не лише в зазначених вами юрисдикціях; є і в Італії, і в Великобританії тощо. (...) Студія "Квартал 95", усвідомлюючи ситуацію, сьогодні ніяких продуктів на території Російської Федерації не виробляє".

Водночас у розслідуванні "Схем" також повідомляється, що фірма "Грін Філмс", якій через кіпрську компанію володіє В.Зеленський, виграла конкурс на отримання часткового фінансування виробництва кінострічки з бюджету Російської Федерації.

Сам В.Зеленський в п'ятницю в відеозверненні на своїй сторінці в соцмережі Facebook заявив: "Ми не працюємо в Росії, після того, що Росія зробила з Україною. Ми туди не їздимо, я там не виступаю, на мене там навіть заведено кримінальну справу в силу того, що я і компанії "Квартал 95" допомагали нашій армії фінансами. У нашій компанії дійсно багато різних прав, ми торгуємо з 21 країною, з усіма країнами СНД... Ми торгуємо інтелектуальними правами...Гроші від роялті, від продажу цих прав надходять на різні західні компанії, звідти ці гроші повертаються в Україну, і саме в Україні ми ці гроші витрачаємо: на наших працівників, на виробництво нашого контенту, ми працюємо лише в нашій країні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА