13:28 18.01.2019

Рада не підтримала пропозиції скасувати "церковний закон", Парубій підписав його у сесійній залі

1 хв читати
Рада не підтримала пропозиції скасувати "церковний закон", Парубій підписав його у сесійній залі

 Верховна Рада України не підтримала проекти постанов про скасування голосування за законопроект (№4128), що передбачає механізм зміни підпорядкованості релігійних громад.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", проект постанови (№4128-д-П) авторства голови фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського та члена цієї фракції Олександра Долженкова на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю підтримали лише 33 народних депутати (проти - 52 ) за мінімально необхідних 226 голосах парламентаріїв.

За альтернативний проект постанови (№4128-Д-П1), який зареєструвала група народних депутатів з цієї ж фракції, а також колишній її голова Юрій Бойко, проголосували 26 парламентаріїв (54 проти).

Для того щоб постанову було прийнято і закон скасовано, необхідно мінімум 226 голосів.

Ще дві ініціативи про скасування зазначеного закону (№4128-Д-П2 і №4128-Д-П3) також не знайшли підтримки присутніх парламентаріїв - їх підтримали лише 27 і 24 депутатів відповідно.

Необхідність скасувати закон автори постанов аргументували тим, що він був ухвалений із порушенням Регламенту Верховної Ради.

Це голосування розблокувало процедуру проходження документа. Спікер парламенту Андрій Парубій підписав ухвалений закон у сесійній залі.

Тепер документ буде передано на підпис президенту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА