13:51 18.01.2019

Печерський суд 29 січня розгляне позов про скасування рішень з'їзду "Опоблоку" в травні 2016 р., коли Бойка та Колеснікова обрали співголовами партії

2 хв читати
Печерський суд 29 січня розгляне позов про скасування рішень з'їзду "Опоблоку" в травні 2016 р., коли Бойка та Колеснікова обрали співголовами партії

 Печерський районний суд Києва 29 січня проведе підготовче засідання за позовом колишнього члена політради "Опозиційного блоку", бухгалтера Валентини Горлушко про визнання незаконними рішень з'їзду партії 27 травня 2016 року та скасування їх реєстрації.

Відповідне рішення суддя Віталій Писанець прийняв 26 грудня 2018 року.

На 7-му з'їзді "Опозиційного блоку" в травні 2016 року співголовами партії обрали Юрія Бойка та Бориса Колеснікова. На цьому з'їзді також було припинено повноваження члена політради В.Горлушко.

Співголова виконкому партії "Опозиційний блок" Олександр Касянюк вважає, що цей позов спрямований на те, щоб перешкодити висуненню кандидата в президенти України від "Опозиційного блоку".

"Тим людям, які стоять за цією людиною (В.Горлушко - ІФ), напевно, потрібно процес перевести в судові справи й затягнути можливість висунення кандидата від партії "Опозиційний блок", - сказав він у четвер у коментарі телеканалу "Україна".

Крім позову, В.Горлушко подала до суду заяву про забезпечення позову, в якій просить заборонити Мін'юсту та іншим суб'єктам реєстрації вносити будь-які зміни про партію "Опозиційний блок" до Єдиного реєстру юридичних осіб, яку суд задовольнив.

Вона аргументує це тим, що подальші реєстраційні дії щодо політичної партії "Опозиційний блок", які здійснюються після ухвалення рішень, державну реєстрацію яких, на думку позивача, здійснено з порушенням чинного законодавства України у 2016 році, можуть утруднити або унеможливити відновлення прав позивача в разі задоволення позову.

Як відомо, з 21 вересня 2014 року партію "Опозиційний блок" після її створення очолив Ю.Бойко.

27 травня 2016 року на 7-му з'їзді "Опозиційного блоку" співголовами партії обрали Ю.Бойка та Б.Колеснікова. На з'їзді також було затверджено статут партії в новій редакції та обрано керівні органи політсили. До політвиконкому партії ввійшли Ю.Бойко, Б.Колесніков, Юрій Воропаєв, О.Касянюк, Сергій Ларін, Сергій Льовочкін, Вадим Новинський, Олександр Пузанов.

15 грудня 2018 року Б.Колеснікова обрали головою політради партії, а голову фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Олександра Вілкула висунули кандидатом у президенти України.

При цьому в Єдиному реєстрі юридичних та фізичних осіб як і раніше записано, що співголовами партії "Опозиційний блок" є Ю.Бойко і Б.Колесніков, а співголовами виконкому партії - О.Касянюк і С.Ларін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА