11:20 19.01.2019

Члени СПУ не причетні до стрільби в Херсоні, стверджує Ківа

2 хв читати
Члени СПУ не причетні до стрільби в Херсоні, стверджує Ківа

Керівник Соціалістичної партії України Ілля Ківа заперечує причетність члена СПУ до стрільби на прес-конференції в Херсоні.

"Ми зіткнулися з проявом брудної дискредитації партії і мене як її керівника і кандидата в президенти... Ми одразу розібралися в ситуації, яка склалася: стрільба справді була, але член СПУ Кирило Стремоусов не причетний до цієї історії", - цитує І.Ківу прес-служба СПУ.

І.Ківа зазначив, що в розпорядження правоохоронців надали відео, на якому видно, що під час стрілянини К.Стремоусов перебуває "на вулиці з поліцейським".

Як повідомлялося, на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав, що в Херсоні, серед інших, затриманий керівник обласної організації Соціалістичної партії, голова якої І.Ківа публічно оголосив про свою участь у виборах президента.

За інформацією А.Авакова, триває перевірка причетності затриманого до силового інциденту в прес-клубі газети "Новий день" – бійки і застосування травматичної зброї і сльозогінного газу. Йому оголошено про підозру у вчиненні протиправного діяння, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу та буде прийнято рішення про запобіжний захід.

Раніше в п'ятницю повідомлялося, що в херсонському прес-клубі "Новий день", розташованому в редакції однойменної газети, в п'ятницю вдень під час прес-конференції було розпилено сльозогінний газ і застосовано зброю. За попередніми даними, від наслідків розпорошеного газу постраждала одна з учасниць конфлікту.

"У прес-службі "Новий день" проходила прес-конференції представників фірми-пасажироперевізника з Одеси. Між ними і жителями Херсона, які прийшли на Захід, стався конфлікт. Під час конфлікту було застосовано сльозогінний газ, також стріляли з коридору всередину приміщення", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі поліції Херсонської області.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 196 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї).

Відповідаючи на запитання про те, чи є постраждалі внаслідок інциденту, у поліції сказали: "Наразі попередньо є інформація про те, що одна з учасниць конфлікту отримала опіки очей через сльозогінний газ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА