10:52 21.01.2019

Зеленський має намір провадити передвиборну кампанію в режимі ріал-тайм

4 хв читати
Зеленський має намір провадити передвиборну кампанію в режимі ріал-тайм

Шоумен Володимир Зеленський, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, не озвучує дати, коли подасть документи до Центральної виборчої комісії, заявляє про намір провести з'їзд партії "Слуга народу", а передвиборну кампанію хоче транслювати в режимі ріал-тайм.

"З'їзд партії буде. (...) Тут буде з'їзд (в офісі на Печерську в Києві - ІФ). Ви ніколи таких з'їздів партії не бачили. (...) Добре, все відкрию. Але можна поки що дату, коли я йду до ЦВК, не говорити?", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", оприлюдненому в понеділок.

За словами В.Зеленського, він хоче проводити відкриту передвиборну кампанію, щоб "у ріал-таймі люди бачили все, чим ми займаємося: створення команди, створення програми, з'їзд, похід до ЦВК". "Це все ми транслюватимемо і показуватимемо", - додав він.

Шоумен пояснив, що він "усе ще не політик", а керівник студії "Квартал 95". Відповідаючи на запитання про те, хто йде в політику разом із ним, В.Зеленський зауважив: "Одна людина хоче (зі студії "Квартал 95" - ІФ). Це буде сюрприз... Людина має вирішити сама".

Він також повідомив, що виборчий штаб очолює голова руху (партії) "Слуга народу" Іван Баканов, ідеологом є доктор юридичних наук Руслан Стефанчук.

"Нас кілька осіб. Тут немає мільйона маркетологів, але сімка творчих людей є", - сказав В.Зеленський.

На запитання про те, хто фінансує виборчу кампанію, він відповів: "Ми самі. (...) Не лише з моєї кишені. Слава Богу, у мене є друзі".

На прохання підтвердити інформацію про те, що начебто власник медіахолдингу "1+1 медіа" бізнесмен Ігор Коломойський винен йому $4 млн, В.Зеленський сказав: "Це комерційна таємниця, я не хочу говорити. Це дійсно правда, вони нам винні гроші. Сума чимала. "1+1" нам винні". Відносини з І.Коломойським він назвав робочими: "Я вважаю, що лише робочий процес".

Відповідаючи на запитання про те, що, згідно з журналістським розслідуванням, В.Зеленський є співвласником кіпрської компанії Green Family LTD, на яку записано три компанії на території Росії, зокрема "Грін філмс", він пояснив, що його компанія отримує роялті "від усього продукту, який вироблявся до 2014 року", заявивши при цьому, що до Росії "не їздець і працювати з ними не хочу", а також пообіцявши вийти з російської компанії.

"Із 2011 до 2021 року ми отримуємо роялті від "Сватів". Ми ці гроші отримуємо. Що ж нам треба робити? Закрити? Подарувати росіянам наші гроші? Ні. Ми візьмемо ці гроші, вони переходять на нашу кіпрську компанію, з Кіпру вони приходять в Україну, і на це ми знімаємо тут. Ми все знімаємо лише в Україні, і це правда. (...) Усе, що ми отримуємо, - це гроші від роялті. Ми закриємо, вийдемо з цієї компанії як засновники", - розповів шоумен.

Він уточнив, що має намір вийти не з компанії "Грін філмс", а з кіпрської компанії, яка є власником тих російських компаній.

В.Зеленський підтвердив, що в грудні 2018 року зустрічався з президентом України Петром Порошенком з ініціативи адміністрації глави держави. За його словами, П.Порошенко запитував його про наміри участі у виборах президента, і В.Зеленський відповів, що думає над цим.

Говорячи про свої президентські амбіції, шоумен зауважив: "...вважаю, що якщо ми виграємо президентські перегони, то ми виграємо і парламентські вибори". Водночас у разі поразки на виборах президента пообіцяв не продовжувати "історію в політиці". "Я зрозумію, що люди не хочуть бачити таку політичну фігуру. Все. Це раз. Я повернуся до своєї професії. Це два. І потім ніхто ще не сказав, що буде другий тур. Це три", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про майбутнє Донбасу, зокрема про припинення війни і про переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, В.Зеленський сказав: "Передусім я хочу, щоб перестали стріляти. Ось ці домовленості, я думаю, не дуже складні. Мені здається, що можна домовитися. Перше - перестати вбивати". На уточнювальне запитання, з ким має намір домовлятися, відповів: "У нас є на сьогодні Мінські домовленості, які не дуже працюють. Звісно, я б дуже хотів, щоб вони працювали. Я б хотів додати до Мінських домовленостей, можливо, ще трохи, можливо, переформатувати це коло, може, залучити ще інші західні країни".

"Потрібно все робити максимально, щоб повернути всі території. Напевно, не швидко, але у нас є варіант - зупинити стрільбу. Домовитися про це можна? Можна. Тому що ніхто не хоче, щоб люди гинули. Думаю, про це домовимося. А потім піднімемо нашу країну", - виклав своє бачення В.Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА