07:10 22.01.2019

Окупований Донбас можна повернути за 5 років, але без "особливих статусів" і РФ має компенсувати збитки

2 хв читати
Окупований Донбас можна повернути за 5 років, але без "особливих статусів" і РФ має компенсувати збитки

Кандидат в президенти України, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко знову підкреслює, що бачить можливості повернути окуповані території Донецької та Луганської областей до складу України протягом одного 5-річного президентського терміну, без закріплення в Конституції "особливого статусу" для цього регіону, а Російська Федерація повинна компенсувати завдані нею збитки.

"Є реальна можливість повернути окуповані території Донбасу протягом п'ятирічного терміну (президентства - ІФ). Але ключове - не буде ніяких "особливих статусів", закріплених в Конституції, не буде повної безумовної амністії, яка зараз визначена Мінськими угодами, буде чітка лінія моралі і відповідальності. І там буде діяти прапор і закон України - це ключове", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

А.Гриценко переконаний, що абсолютно неприйнятними є умови, які можна порівняти з капітуляцією України в цьому питанні. "На умовах капітуляції ці території можна повернути і завтра, але десятки тисяч загиблих і поранених, мінімум 600 тис. біженців, підірвана економіка - цього прощати не можна. Тому повернути на гідних умовах для України, і Росія повинна компенсувати ті збитки, яких вона нам завдала", - зазначив він.

При цьому кандидат у президенти зазначив, що не всі проблеми і труднощі на окупованих територіях Донбасу будуть вирішені вже за 5 років з об'єктивних причин. "Тому що тільки розмінування територій може зайняти більше часу. Загоєння психологічних ран може зайняти і 10, і 15, і 20 років, тому що ми знаємо, як після війн непросто гояться людські рани", - пояснив він.

А.Гриценко також заявив, що не можна забути про окупований Крим, і запропонований ним план ставить ключовою метою повернення України в межі міжнародно-визнаних кордонів.

"У світі зараз ніхто не знає, як повернути Крим. У всіх чітке відчуття, що це станеться "після Путіна". Але зробити все через механізми дипломатії, санкції, щоб не було приниження, обмеження прав наших громадян, які живуть в Криму, українська держава зобов'язана і буде це робити", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА