16:41 23.01.2019

Вілкул озвучив пропозиції щодо зміни Конституції

2 хв читати
Вілкул озвучив пропозиції щодо зміни Конституції

Народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул озвучив перелік доповнень до проекту нової Конституції, підготовленої членами "Опозиційного уряду", що передбачає позаблоковий статус держави, професійну армію, виборність суддів, реальну децентралізацію і обов'язкове державне медичне страхування, повідомляється на сайті "Опозиційного блоку".

Опозиціонер зазначив, що Нова Конституція - не самоціль його передвиборної програми, а один із способів досягнення поставлених цілей. "Нова Конституція є інструментом, який закладе фундамент для нормального розвитку України на багато поколінь вперед. Країна почне підніматися з тієї прірви лише тоді, коли закінчиться війна, коли батьки перестануть боятися випускати своїх дітей на вулицю, коли інвестори почнуть інвестувати в країну і не боятися, що їх тут просто пограбують", - сказав О.Вілкул у середу, 23 січня під час круглого столу, на якому обговорювався проект Конституції.

"Для цього в нашій Конституції буде закріплений позаблоковий статус за типом шведської або фінської моделі. Професійна українська армія буде гарантом незалежності. Ми забезпечимо її нашими кораблями і літаками, а держзамовлення отримають українські підприємства, що дасть країні ще сотні тисяч робочих місць. А щоб зруйнувати корупцію в судовій системі, ми введемо прямі вибори суддів одночасно з виборами мерів. Ми здійснимо реальну, а не фейкову децентралізацію", - додав він.

"Крім того, я просив би включити до проекту Конституції питання впровадження страхової медицини. Держава буде зобов'язана купити страховий поліс пенсіонерам, бюджетникам, дітям, а роботодавець за свій рахунок забезпечити медичними страховками своїх робочих", - додав парламентарій.

За його словами, чинна Конституція більше не відповідає викликам, що постають перед Україною. "Конституція 1996 року загалом і непогана, і багато там правильно написано, але вона просто морально застаріла і в реальності не виконується", - наголосив Олександр Вілкул.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА