21:19 23.01.2019

Майбутні угоди з РФ щодо транзиту газу мають відповідати європейському законодавству і рішенням Стокгольмського арбітражу

2 хв читати
Майбутні угоди з РФ щодо транзиту газу мають відповідати європейському законодавству і рішенням Стокгольмського арбітражу

Можливий новий контракт з транзиту російського газу в країни Європейського Союзу повинен ґрунтуватися на європейських правилах, що захистить інтереси України і не дозволить Росії вдаватися до неринкових і неконкурентних методів, і відповідати рішенням Стокгольмського арбітражу, заявили в Міністерстві закордонних справ України.

Як повідомляє в середу прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, в Брюсселі 22 січня відбулися тристоронні переговори в форматі Україна - Європейська Комісія - РФ, присвячені майбутньому транзиту газу територією України після завершення в 2019 році дії транзитного контракту між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

"Російська сторона запропонувала продовжити дію існуючих контрактів. Українська сторона повідомила про готовність розглянути подальші угоди тільки в разі їх повної відповідності європейському енергетичному законодавству, яке зараз імплементується в Україні. Контракт, заснований на європейських правилах, зможе захистити інтереси України і не дозволить Росії вдаватися до неринкових і неконкурентних методів, які вона неодноразово використовувала", - підкреслили в МЗС.

Відзначається, що позицію української сторони повністю розділяє і Європейська Комісія, представники якої відзначили значний прогрес України у впровадженні європейського законодавства на ринку газу.

"Під час переговорів делегацією України було відзначено, що майбутні угоди з ВАТ "Газпром" повинні відповідати прийнятим Стокгольмським арбітражем рішенням і передбачати виконання російською стороною покладених на неї зобов'язань", - сказано в повідомленні.

За інформацією МЗС України, Єврокомісія також підтвердила, що рішення попередніх судів повинні виконуватися в повному обсязі, і Україна має повне право подавати нові позови.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА