11:13 24.01.2019

Зеленський вийшов зі складу кіпрської компанії, що має кінобізнес у Росії - ЗМІ

2 хв читати
Зеленський вийшов зі складу кіпрської компанії, що має кінобізнес у Росії - ЗМІ

Шоумен Володимир Зеленський, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, вийшов зі складу кіпрської компанії Green Family LTD, якій належить російська кінокомпанія "Грин Филмc". Ця компанія фігурувала в журналістському розслідуванні програми "Схеми", повідомляє "ТСН".

У сюжеті повідомляється, що ця компанія принесла власнику прибуток у 13 млн дол. У В.Зеленського пояснювали, що ці гроші є авторськими відрахуваннями за зняті до початку військових дій стрічки.

"28 років наші політики щось там обіцяють, а потім обов'язково брешуть. Я не хочу бути таким, мені неприємно бути таким. Тому я пообіцяв - я зробив. І мені для цього п'ять років чекати не треба", - сказав В.Зеленський у відеозверненні, показаному "ТСН".

Як повідомлялося, 17 січня журналісти програми розслідувань "Схеми" (спільного проекту "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший") повідомили, що знайшли три російські компанії, що займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм. Кінцевими власниками цих трьох компаній зазначені Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефір, а також соратник бізнесмена Ігоря Коломойського Тимур Міндич.

У розслідуванні зазначаєься, що за даними реєстру прокатних посвідчень кінострічок у Російській Федерації, компанія "Грин Филмс" продовжила продюсувати фільми в Росії після початку військової агресії в 2014 році. Йдеться про фільми "8 новых свданий" (2014 рік), "Между нами, девочками" (2015 рік), "Петля Нестерова" (2015 рік), "8 лучших свиданий" (2016 рік).

Програма "Схеми" нагадала, що в наприкінці грудня 2018 року В.Зеленський в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що останній фільм "Квартал 95" робив із російськими колегами в 2012 році, а в ефір він виходив у 2014 році.

Сам В.Зеленський у відеозверненні заявив: "Ми не працюємо в Росії, після того що Росія зробила з Україною. Ми туди не їздимо, я там не виступаю...Ми торгуємо інтелектуальними правами...Гроші від роялті, від продажу цих прав надходять на різні західні компанії, звідти ці гроші повертаються в Україну, і саме в Україні ми ці гроші витрачаємо: на наших працівників, на виробництво нашого контенту, ми працюємо лише в нашій країні".

Проте 19 січня В.Зеленський підтвердив, що в Росії досі працює компанія, яка частково пов'язана з ним, але пообіцяв вийти з неї найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА